Fandorp Rode Duivels verhuist tijdens WK naar nieuwe locatie

Fandorp Rode Duivels verhuist tijdens WK naar nieuwe locatie

De opbrengst van het Fandorp gaat naar een nieuw kunstgrasveld voor Eendracht Aalter. Foto: mye

Aalter -

Net zoals twee jaar geleden bij het EK zullen de inwoners van Aalter weer alle matchen van de Rode Duivels op het WK live samen kunnen volgen op groot scherm. Het fandorp verhuist wel van de weide naast het gemeentehuis naar het aanpalende Emmaüsinstituut.

De loting van de poulefase van de Rode Duivels op het komende WK in Rusland is al een tijdje bekend, dus schieten de organisatoren van de fandorpen overal te lande weer in actie. In Aalter zullen alle matchen van de Duivels opnieuw worden uitgezonden op groot scherm.

Ook de finale zal te bekijken zijn mét of zonder de Belgen. “Het EK twee jaar geleden is een groot succes geweest”, vertelt organisator Peter De Poorter. “De eerste match verwelkomden we zo’n 1.000 supporters, daarna telkens 1.500. Het was een risico, maar het heeft gerendeerd en we hebben er veel uit geleerd.”

Het fandorp verhuist deze keer wel van de weide naast het gemeentehuis naar het aanpalende Emmaüsinstituut, waar een scherm van 20 op 25 meter zal opgesteld staan. “Logistiek biedt die plek ons veel voordelen: het terrein moet niet afgezet worden, er is een overdekte ruimte voor de bars en na iedere match moet er niet meer afgebroken worden”, zegt De Poorter.

Wateroverlast

“De ondergrond is ook verhard, niet onbelangrijk want vorige keer hebben we voor de match tegen Wales tien ton zand moeten laten aanrukken om de wateroverlast te bestrijden. We blijven hiermee ook in het centrum, de locatie is goed bereikbaar met de fiets of te voet en er is veel parkeerruimte in de buurt. We hopen op een sportief feest. Als de Rode Duivels de halve finale halen, is hun tornooi geslaagd, en wie weet zit er meer in als alles meezit.”

Peetjes Droom

De opbrengst van het fandorp in Aalter zal weer integraal in de spaarpot van Peetjes Droom gaan. Peter wil namelijk als dankbaarheid voor zijn mooie voetbalcarrière bij Eendracht Aalter geld inzamelen om een oefenterrein van de club te voorzien van kunstgras. Daarvoor is zo’n 300.000 euro nodig. “Na de zomer zullen we aan 100.000 euro zitten, dus aan één derde. Ik ben er van overtuigd dat het gaat lukken. We blijven er voor gaan, want erop zitten wachten, ligt niet in mijn aard”, besluit Peter.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees