Gedupeerde caféspaarders zoeken verder naar hun geld: “Rekening gevonden die we lieten blokkeren”

Gedupeerde caféspaarders zoeken verder naar hun geld: “Rekening gevonden die we lieten blokkeren”

Roger Romalart (rechts) bespreekt met een paar mede-gedupeerden de verdere stappen in de zoektocht naar hun verdwenen geld. Foto: hls

Haaltert / Herzele -

De gedupeerde spaarders van caféspaardersclub De Herleving uit Vlekkem zaten niet stil tijdens de jaarwisseling. “Dertig spaarders hebben een gerechtelijke klacht ingediend en we zijn een bankrekening op het spoor gekomen die we hebben laten blokkeren”, zegt actiecoördinator Roger Romelart.

“Een dertigtal gedupeerde spaarders heeft elk individueel klacht ingediend bij de politie”, zegt Roger Romelart. Hij had zijn medespaarders opgeroepen om dat te doen nadat gebleken was dat café De Herleving plots gesloten bleef op de dag van de uitbetaling van de spaargelden. “Er komen nog altijd meer klachten binnen en er zijn ook bijkomende zaken van vermoedelijke oplichting en dubieuze leningen aan het licht gekomen. Belangrijk is dat ik samen met mijn collega gedupeerde Marc een bankrekening heb ontdekt waar een deel van onze gelden werd gestort. Het betreft een Belfius-rekening in Burst. We hebben gevraagd om de rekening te blokkeren en de filiaalhouder ging daarmee akkoord. Welke gelden er nog op staan, zijn we nog niet te weten gekomen maar ik vrees dat het niet veel meer is. We maken ons niet veel illusies dat we veel van ons spaargeld terug zullen zien maar we hopen dat het gerecht zijn werk doet en vervolging instelt. Als het tot een proces komt, zal het niet aan belangstellenden ontbreken.”

Cafébazin Katia M. is niet te bereiken. “Volgens onze informatie zijn Katia en haar vriend Bruno V.O. uit Haaltert terug van een vakantie in de Ardennen maar we hebben hen niet kunnen spreken. Katia's vriend is volgens ons voorzitter van de spaardersclub en zou uitleg kunnen geven over de verdwenen sommen maar de man ontkent nu dat hij voorzitter en beheerder van de spaarrekening is. Nochtans hebben wij aanwijzingen dat hij probeerde geld af te halen van de rekening. Het verhaal wordt gegarandeerd vervolgd.”

Deuren dicht

De spaarders van Vlekkems enige dorpsherberg De Herleving roken voor het eerst onraad toen ze zich op 16 december naar het etablissement begaven voor het jaarlijks spaarderssouper en de uitbetaling van hun spaargelden maar voor een gesloten deur stonden. “Gesloten wegens onvoorziene omstandigheden”, vermeldde de gesloten cafédeur.

De cafébazin meldde aan onze redactie dat ze de daaropvolgende zaterdag haar café zou heropenen en dat ze uitleg zou geven over het spaargeld maar op de afgesproken dag gaf ze niet thuis. Volgens haar entourage was ze gaan ‘uitrusten in de Ardennen’ en sindsdien is ze niet meer bereikbaar.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio