Duikers halen vrouw uit water nadat ze met haar wagen in ijskoude vijver belandt: “Hopen op het beste”

Duikers halen vrouw uit water nadat ze met haar wagen in ijskoude vijver belandt: “Hopen op het beste” Video: Facebook - Indianapolis Fire Department

De brandweer van de Amerikaanse stad Indianapolis heeft op oudejaarsavond een vrouwelijke bestuurder uit een hachelijke situatie kunnen redden. De dame was met haar wagen in een ijskoude vijver gevallen en kon zich op eigen krachten niet in veiligheid brengen. Een kort maar paniekerig telefoontje was voldoende om de hulpdiensten in te lichten, al is haar toestand momenteel kritiek.

Haar wagen was al in de vijver gezonken toen ze in paniek naar de hulpdiensten belde. Ook enkele ooggetuigen deden hetzelfde. De hulpdiensten probeerden haar telefonisch te begeleiden naar een mogelijke uitgang, maar dat bracht geen oplossing. “Mijn wagen raakt steeds meer gevuld met water, het is koud”, bleef ze roepen. Minder dan twee minuten later was de lijn verbroken.

Onmiddellijk kwam de brandweer ter plaatse. Ondanks dat de wagen al bijna helemaal onder water lag, konden de brandweermannen wel nog het gebons horen van de inzittende. Een eerste reddingspoging met een ladder liep echter fout, waardoor ook enkele duikers ingeschakeld moesten worden. Om 20.43 uur bevond een eerste duiker zich in het water, al stond de wagen toen al tien minuten volledig onder water.

Gelukkig boekten de duikers wel vlot de nodige vooruitgang. Een van de duikers was al snel in staat om het raam aan de bovenkant van de wagen te breken, terwijl een collega het slachtoffer kon grijpen en haar terug op het droge bracht. Ze werd in kritieke toestand overgebracht naar Eskenazi Hospital. “We hopen allemaal op het beste”, klinkt het bij Rita Reith van de lokale brandweer. “De duikers hebben geweldig werk verricht om deze vrouw uit het water te halen.” Wat de bestuurder bezielde om in de ijskoude vijver te rijden, blijft voorlopig onduidelijk.

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees