TOPradio gered (maar enkel in Gent)

TOPradio gered (maar enkel in Gent)

Foto: fvv

Gent -

TOPradio, het Gents radiostation dat van minister van Cultuur Sven Gatz (Open VLD) geen nieuwe licentie had gekregen, kan via een achterpoortje toch blijven uitzenden via de FM-frequentie. Zij het alleen in de Gentse regio. TOPradio hoopt vier à vijf van de tien vaste krachten te kunnen behouden.

“We waren door de minister ter dood veroordeeld maar we hebben toch een juridisch achterpoortje gevonden om op de Gentse FM-frequentie aanwezig te blijven”, zegt Bruno Heynderickx , die 22 jaar geleden de zender oprichtte. Sindsdien houdt TOPradio de vinger op de pols van dance, R&B en urban.”Daardoor kan ons grootste publiek dat traditioneel in het Gentse zit, ons toch via de FM-band blijven beluisteren”.

Bij het herscheppen van het radiolandschap was TOPradio een van de zenders die uit de boot vielen en van minister Gatz geen nieuwe licentie kregen.

Reddingsactie

Heel wat van de 160.000 luisteraars reageerden boos en gefrustreerd omdat hun favoriete zender dreigde uit de ether te verdwijnen.

Er werd een petitie opgestart en een crowdfundingsactie om 100.000 euro bij elkaar te krijgen. Dat is de som dei nodig was om TOPradio te laten overleven via DAB+, digitale radio via de ether waarvoor geen erkenning nodig is van de Vlaamse overheid.

“Die som hebben we op het laatste nippertje samengekregen toen enkele zaakvoerders die altijd graag naar ons hebben geluisterd nog enkele tienduizenden euro’s schonken”, zegt Heynderickx.

Vanaf gisteren kan je dus ook buiten Gent naar TOPradio blijven luisteren. Daarvoor heb je wel een radiotoestel nodig dat DAB+ kan ontvangen. “Weinigen hebben al zo’n toestel maar wij maken er uiteraard promotie voor en ik hoor wel dat bol.com en Vandenborre vandaag al door hun voorraad heen zaten”.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio