Omgeving Mosselbank blijft verboden terrein

Omgeving Mosselbank blijft verboden terrein

De omgeving van het getroffen gebouw blijft verboden terrein. Foto: rr

Nieuwpoort -

Het stadsbestuur besliste gisteren in samenspraak met de hulpdiensten om de perimeter rond residentie Mosselbank voorlopig te behouden.

Een week na de inslag van de torenkraan in residentie Mosselbank tracht de stad alles in het werk te stellen om de veiligheid rond de site te garanderen. Gisterochtend was er een nieuw overleg tussen de hulpdiensten en het stadsbestuur gepland. “Door het voorspelde stormweer wordt de perimeter rond de getroffen site behouden. Wij raden iedereen aan om uit de buurt van residentie Mosselbank te blijven”, zegt burgemeester Geert Vanden Broucke (CD&V).

De brandweer kwam gisterochtend ter plaatse om, met het oog op het voorspelde stormweer van afgelopen nacht, de nog resterende losliggende brokstukken te verwijderen. “Met grote borden geven we aan dat niemand zich in de omgeving van het appartementsgebouw mag begeven”, aldus de burgemeester.

Spullen ophalen

Op donderdag 4 en zaterdag 6 januari worden er nieuwe ophaalmomenten voor de bewoners van residentie Mosselbank georganiseerd.

Tussen 14 en 16 uur kunnen de bewoners onder begeleiding van de brandweer en/of de politie hun persoonlijke spullen uit hun onbewoonbaar appartement oppikken.

Hoe de torenkraan in het appartementsgebouw is kunnen vallen, is nog altijd niet duidelijk. “Het parket kreeg inmiddels wel al heel veel foto's van mensen binnen. Wellicht duurt het nog even vooraleer er klaarheid komt over de omstandigheden van het incident. Een ding is echter zeker: dit wordt een grote verzekeringskwestie.”

Vandaag staat er opnieuw een vergadering gepland over de situatie rond de getroffen site.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees