Bierfestival breidt (alweer) uit: “Te veel volk”

Bierfestival breidt (alweer) uit: “Te veel volk”

De organisatie van het Brugs Bierfestival zet dit jaar een extra tent op de Burg. Foto: mvn

Brugge -

Het Brugs Bierfestival wordt dit jaar nóg groter. Behalve de Stadshallen en een hal op de Markt zet de organisatie ook nog een tent op de Burg. “We snakken al naar de opening van de nieuwe beurshal.”

Vorig jaar kon u er al moeilijk naast kijken, dit jaar wordt dat al helemaal onmogelijk: het Brugs Bierfestival. Voor de elfde editie, die plaatsvindt op zaterdag 3 en zondag 4 februari, breidt het evenement uit met een derde locatie: een tent op de Burg, pal voor het stadhuis. Want vorig jaar bleken de stadshallen en de grote tent op de Markt de massa bierliefhebbers amper te kunnen slikken.

Omdat de toegang tot het evenement gratis is, is het exacte bezoekersaantal moeilijk te becijferen. Maar op basis van het aantal verkochte glazen schat de organisatie het aantal betalende bezoekers op 15.000. “Vooral in de stadshallen was er een probleem: het aantal aanwezige bezoekers overschreed het toegestane maximum. Om aan de veiligheidsvoorschriften te voldoen, moesten we dus een bijkomende locatie zoeken”, zegt organisator Marc Vandepitte.

Uitstraling

En die vond de organisatie een dikke honderd meter verder, op de Burg. Er komt een tent van duizend vierkante meter, met plaats voor 21 standen. In de stadshallen en in de 1.400 vierkante meter grote tent op de Markt is plaats voor respectievelijk vijftien en 34 standen. “Om langs alle brouwerijen te passeren, zullen bezoekers dus een luchtje moeten scheppen. De twee geschakelde tenten van de vorige editie vervangen we overigens door een grote hal, die wat uitstraling betreft de Markt meer eer zal aandoen.”

Het is niet de eerste keer dat het festival zijn terrein moet verleggen. Over tien edities verhuisde het evenement van de Stadshallen naar de beurshal en, noodgedwongen, weer terug.

Meerkost

“Het is jammer dat de beurshal al gesloopt is. We hadden het graag gezien dat de stad enkele investeringen gedaan had om de hal nog een paar jaar te kunnen openhouden tot de start van de werken aan de nieuwe beurshal”, zegt Vandepitte. “Want de tenten en het beveiligen van niet een maar wel drie locaties, leidt tot een grote meerkost. Daartegenover staat natuurlijk wel de uitstraling van het historisch centrum: een grote troef. Maar laat het duidelijk zijn: wij snakken al naar de opening van de nieuwe beurshal.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees