‘Blanksy’ slaat weer toe aan Vlaamse kust

‘Blanksy’ slaat weer toe aan Vlaamse kust

Het standbeeld van een vrouw met kind aan de jachthaven werd aangekleed met attributen die naar vluchtelingen verwijzen. Foto: jve

Blankenberge -

De Blankenbergse actievoerder ‘Blanksy’ heeft opnieuw van zich laten horen. Aan de jachthaven werd een standbeeldje van een vrouw met een kind aangekleed met attributen die verwijzen naar vluchtelingen.

Blanksy wil met zijn actie het vluchtelingenbeleid van het stadsbestuur aan de kaak stellen. “Er wordt met geld gesmeten voor Mijn Pop-uprestaurant (80.000 euro) en er kon geen euro af voor 1212. Ondertussen worden de inwoners verblind met nieuwe kerstversiering (600.000 euro), maar blijven ze blind voor het vluchtelingenprobleem. Het stadsbestuur versmijt zijn geld enkel aan prestigezaken”, klinkt het in een e-mail aan onze redactie.

Ook vorig jaar voerde ‘Blanksy’ actie rond Nieuwjaar. Toen werd een pop verkleed als drenkeling op het intussen beruchte zeehondenponton gelegd. De Vrijwillige Blankenbergse Zeereddingsdienst werd toen opgeroepen om een kijkje te gaan nemen.

Onder inwoners en stadsbestuur is intussen geweten wie achter ‘Blanksy’ schuilt.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees