Zenuwachtige soldaat komt erg goed weg nadat hij granaat voor zijn voeten laat vallen

Zenuwachtige soldaat komt erg goed weg nadat hij granaat voor zijn voeten laat vallen Video: YouTube

Straffe beelden uit de Chinese stad Xi’an, waar een soldaat in opleiding met het nodige geluk ontsnapte aan de dood. Toen de onervaren Zhang Wu tijdens een training leerde hoe hij een granaat moest gooien, liet hij het projectiel per ongeluk uit zijn handen vallen. Gelukkig reageerde zijn instructeur Wu Binbing op heldhaftige wijze door hem in een sleuf te trekken.

De beelden dateren van december 2016, maar zijn pas sinds dinsdag gedeeld op sociale media. Volgens PLA Daily was de man erg nerveus toen hij de opleiding kreeg en had hij last van zwetende handen. Mede door die combinatie liet hij de granaat door zijn vingers glippen en moest de instructeur onmiddellijk ingrijpen. De jonge soldaat had immers zelf niet door dat het projectiel voor zijn voeten was gevallen.

Wu wist onmiddellijk wat hem te doen stond. Hij trok Zhang zo snel mogelijk in een sleuf en gebruikte zichzelf als menselijk schild om hem te beschermen. Amper een meter verderop kwam de granaat tot ontploffing, maar beide soldaten bleven ongedeerd.

“Op het moment dat de granaat ontplofte, heeft hij me stevig onder zijn lichaam gedrukt. Hij heeft mijn leven gered”, vertelde Zhang na het angstaanjagende incident. Ook op het internet volgden vele complimenten voor de instructeur, al zijn sommigen ook ontgoocheld door het feit dat zulke incidenten al vaker zijn voorgevallen. “Waarom is er nog altijd geen sprake van verbetering? Maar niettemin een dikke duim voor de instructeur”, klinkt het onder meer.

Corrigeer

RECENT NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees