Fietser (53) sterft na klap tegen onverlichte preikooi op fietspad

Fietser (53) sterft na klap tegen onverlichte preikooi op fietspad

De kooien leken niet op maar naast het fietspad te staan. Foto: gsd

Meulebeke / Ingelmunster -

Een 53-jarige fietser uit Meulebeke is dinsdagavond om het leven gekomen na een ongeval in de Meulebekestraat in Ingelmunster. De man knalde met zijn elektrische fiets op een onverlichte preikooi die door een landbouwer deels op het fietspad was gezet.

Het waren passanten die fietser Lieven L. uit Meulebeke rond 19 uur levensgevaarlijk gewond aantroffen op het fietspad. De man reed met zijn elektrische fiets langs de donkere Meulebekestraat in de richting van zijn woonplaats.

Niet opgemerkt in donker

De voorbijgangers die hem vonden, belden de hulpdiensten. Zij stelden onmiddellijk vast dat de fietser er heel erg aan toe was. Lieven L. werd ter plaatse gereanimeerd en overgebracht naar het ziekenhuis, maar daar bleek dat geen hulp meer kon baten voor de man. Hij overleed aan de verwondingen die hij had opgelopen bij het ongeval.

De man had de preikooien, die deels en onverlicht op het fietspad stonden, niet opgemerkt in het donker. De landbouwer die de preikooien plaatste en nadien ter plaatse kwam, zei dat hij het ongeval niet heeft zien gebeuren.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio