Waalse zender haalt slag thuis

Minder bikini’s in finale Miss België

Minder bikini’s in finale Miss België

Het bikinidefilé is “te bloot”, vindt de Waalse zender AB3. Foto: kds

De Waalse zender AB3 wou het bikinidefilé geschrapt uit de Miss België-show. Zover komt het niet, maar het aantal bikini-acts is wel teruggedrongen. Daarmee haalt de zender zijn slag deels thuis.

Weg met het bikinidefilé. Dat was de vraag – of eerder: de eis – van de Waalse zender AB3, die al jaren de finaleshow van Miss België uitzendt. “Te bloot”, klonk het, en niet langer gepast in het veranderde klimaat van vandaag. Darline Devos, de voorzitster van het comité achter de verkiezing, was aanvankelijk niet geneigd daarop in te gaan, maar de twee partijen hebben “nu toch een compromis bereikt”.

Minder bikini’s in finale Miss België
Foto: Geert Van de Velde

Devos wil liever nog niet uitweiden over de details van dat compromis, maar geeft wel mee dat het aantal bikini­momenten is teruggedrongen. “Maar ze zijn niet helemaal geschrapt, uiteraard”, zegt ze. “We zitten ook heel dicht op de show van 13 januari, het is niet vanzelfsprekend om nu nog choreografieën om te gooien en nieuwe outfits te zoeken.”

De finalisten zelf pleitten ook unaniem voor het behoud van het bikinidefilé en noemen het veeleer “een van de leukste rondes”. En ook Fox, dat de verkiezing uitzendt in Vlaanderen, deelde de vraag van zijn Waalse collega’s niet.

De finale van Miss België op 13 januari is te volgen via Fox, op kanaal 13 van Telenet. Proximus-abonnees kunnen terecht bij AB3, op kanaal 48.

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees