Beauty

Deze tiener deelt foto's van haar acne zodat anderen zich niet hoeven te schamen

Deze tiener deelt foto's van haar acne zodat anderen zich niet hoeven te schamen

Foto: Instagram

De 17-jarige Amerikaanse Hailey Wait krijgt, net zoals heel wat andere tieners, af te rekenen met acne. Alleen gaat het bij haar met cystische acne om een erge variant. Een tijdlang verstopte ze zichzelf onder een dikke laag make-up omdat ze zich lelijk voelde, maar daar heeft ze komaf mee gemaakt. Op Instagram toont ze zichzelf nu gewoon hoe ze er echt uitziet en hoopt zo ook anderen aan te sporen zichzelf te aanvaarden.

Acne kan iedereen overkomen en het is niets om je over te schamen. Dat is waar Hailey Wait, een 17-jarige Amerikaanse tiener die al sinds haar elfde wordt geconfronteerd met cystische acne, iedereen van wil overtuigen. "Het voelt een beetje alsof een monster een ei heeft gelegd op je gezicht en je er niet vanaf raakt. Iedere keer als je er mee tegen iets stoot of het zachtjes aanraakt, lijkt het wel of je huid in brand staat", zegt ze over haar aandoening.

Het is dan ook iets waar ze jarenlang mee worstelde en waar ze zich eigenlijk over schaamde. "Toen mijn acne het ergst was, voelde ik me walgelijk en helemaal niet mooi." Om die onzekerheid aan te pakken, begon ze heel wat make-up te gebruiken en durfde niet meer buiten te komen als ze niets op had. Ze raakte het uiteindelijk zo beu om zich te verstoppen dat ze op een gegeven moment helemaal stopte met make-up te gebruiken.

"Niet perfect"

Vandaag deelt ze op Instagram en Twitter foto's van haar ware zelf en net omdat ze anderen de moed wil geven om zich letterlijk comfortabel te voelen in hun eigen vel. "Je bent niet zonder gebreken en ik ook niet. Niemand is het en je moet niet perfect zijn om geliefd en geaccepteerd te worden. We hebben allemaal onze imperfecties en we zijn in staat tot grootse dingen die verder gaan dan uiterlijkheden. Het is het einde van de wereld niet als je geen puntgave huid hebt", zegt ze.

 

Een bericht gedeeld door Hailey Wait ?? (@pigss) op

 

 

Een bericht gedeeld door Hailey Wait ?? (@pigss) op

 

 

Een bericht gedeeld door Hailey Wait ?? (@pigss) op

 

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees