Boef laat kritiek niet zomaar passeren: “Ik krijg duizenden racistische reacties. Ze wensen me zelfs dood”

Boef laat kritiek niet zomaar passeren: “Ik krijg duizenden racistische reacties. Ze wensen me zelfs dood”

Foto: Hollandse Hoogte/IG

De Nederlandse rapper Boef bijt stevig van zich af na de bakken kritiek op zijn vrouwonvriendelijke uitspraak. “Jullie gebruiken dit om mij te discrimineren”, reageert hij verontwaardigd via zijn Instagram-account.

Boef verweet dinsdag drie meisjes voor hoer. Ze waren hem op nieuwjaarsnacht komen ophalen toen hij met een platte band langs de kant van de weg stond. Maar na die opmerkelijke uitspraak kreeg hij bakken kritiek over zich heen. Onder meer MNM-dj Karolien Debecker besloot om zijn muziek niet meer te draaien.

Op zijn Instagram-account bijt de Nederlandse rapper intussen stevig van zich af, nadat hij al eerder zijn excuses had aangeboden. “Er is veel ophef over de fout die ik heb gemaakt en dat is terecht. Het valt niet goed te praten”, gaat hij van start. “Maar ik krijg ook duizenden racistische reacties van mensen die mij sowieso nooit iets gunden. Nu gebruiken ze mijn fout om me kapot te maken en me zelfs letterlijk dood te wensen.”

Sofiane Boussaadia, de echte naam van Boef, vindt het naar eigen zeggen niet erg dat mensen hem uitschelden om wat hij heeft gezegd. “Maar om dit als excuus te gebruiken om nu vrij discriminerende taal naar mijn hoofd te slingeren maakt jou niet beter dan mij. Voor alle fans die mij vergeven en blijven steunen: een dikke shoutout naar jullie. Door jullie geef ik niet op en ga ik door. Nogmaals sorry voor alle dames en binnenkort kom ik terug.”

LEES OOK. Vrouw die Boef “hoer” noemde, laat van zich horen: “Waar ben je mee bezig?”

“Ik meende er niets van”

Op Radio 1 toonde de rapper zich dan weer beschaamd over de heisa. “Ik begrijp de heisa, die is terecht. Mensen zeggen soms dingen, ik ben een mens en maak fouten. Ik kan niets anders doen dan duizendmaal mijn excuses aan te bieden. Ik heb in een dronken bui dingen gezegd die ik nooit had mogen zeggen. Ik meende er amper iets van. Soms zeg je tegen je broer toch ook heel stoute dingen waar je niets van meent? Zo ging het ook in dat filmpje.”

Kechs zijn geen hoeren, benadrukt Boef, en hij had het ook nooit zo bedoeld. “Ik heb een van de vrouwen al persoonlijk mijn excuses aangeboden en ze heeft die aanvaard.” Het tweede filmpje, waarin hij het gemunt had op vrouwen die met korte rokjes aan tot de vroege uurtje uitgaan, was volgens hem onzin. “Ik meende er niets van.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees