Paniek breekt uit als wordt gevreesd dat mysterieus licht “invasie van een buitenaards ras” is

Paniek breekt uit als er wordt gevreesd dat mysterieus licht “invasie van een buitenaards ras” is Video: Facebook/YouTube

Talloze inwoners van een Colombiaanse stad filmden zaterdagavond een mysterieus licht dat plots de aan de hemel verscheen. De oranje bol van licht bleef even pal boven de straten hangen om dan weer uit te doven, waardoor er paniek uitbrak omdat meerdere mensen vreesden dat het om een “invasie van een buitenaards ras” ging. De lokale overheid probeert nu te achterhalen wat het geheimzinnige licht was, maar staat voorlopig voor een raadsel.

Zaterdag rond zeven uur in de avond stonden talloze inwoners van de Colombiaanse stad Ocaña naar boven te turen nadat er opeens een fel, oranje licht aan de hemel was verschenen. De heldere bol licht verlichtte enkele minuten de straten van de stad, alvorens richting een nabijgelegen dorp te zweven om daar uit te doven. Het bizarre incident werd door heel wat mensen gefilmd en die video’s vonden snel hun weg naar sociale media, waar druk werd gespeculeerd over de oorzaak van de felle vuurbal.

Het duurde niet lang voor mensen die geloven in buitenaards leven en ufo’s hun duit in het zakje deden, waardoor er even paniek ontstond onder sommige bewoners van Ocaña. Believers waren ervan overtuigd dat het een ruimteschip was en dat er een “invasie van een buitenaards ras” op handen was. Sommige grapten al dat “het einde van de wereld” eraan zat te komen, maar anderen hadden een iets logischere verklaring voor het mysterieuze licht.

“Het is gewoon een vuurpijl die werd gedropt met een parachute”, aldus een man op Facebook. “Het leger past die techniek toe om grote gebieden te verlichten tijdens militaire operaties. Het lijkt gewoon veel dramatischer door de bewolkte lucht.” De lokale overheid heeft nog geen verklaring gegeven voor de oranje gloed en onderzoekt volgens de lokale media wat de oorzaak kan zijn geweest, zodat de nieuwsgierige en paniekerige bewoners kunnen worden gerustgesteld.

Corrigeer

RECENT NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees