Agenten zetten achtervolging in om een bende kippen bij de kraag te vatten

Agenten zetten achtervolging in om een bende kippen bij de kraag te vatten Video: Reuters

Minstens negentien kippen veroorzaakten vrijdag heel wat chaos op een autosnelweg in de Amerikaanse staat Californië. De dieren liepen los tussen het verkeer en moesten worden gered door enkele heldhaftige agenten die de kippen achternazaten om ze in veiligheid te brengen. Slechts tien van de groep kippen overleefden hun avontuur en wachten nu op hun eigenaar in een asiel.

De agenten staan voorlopig voor een raadsel en weten niet waar de kippen vandaan komen of hoe ze tussen de voorbijsnellende auto’s zijn verzeild. “Er werden geen kooien gevonden langs de weg en er zijn geen vrachtwagens in de problemen geraakt op de autosnelweg”, aldus een woordvoerder van de California Highway Patrol. De snelweg moest minstens een kwartier worden afgesloten en het drukke verkeer moest omrijden, terwijl de dieren over de weg scharrelden.

De opgetrommelde agenten deden hun best om de verdwaalde kippen zo snel mogelijk in veiligheid te brengen en gebruikten karton om de dieren de pas af te snijden. Samen met enkele mensen van de dierenbescherming slaagden ze erin zeventien van de negentien kippen te vangen. Twee kippen werden echter gedood door het voorbijrazende verkeer en tien geredde vogels moesten worden geëuthanaseerd, omdat ze tijdens hun avontuur ernstige verwondingen hadden opgelopen.

De kippen verblijven momenteel nog in een asiel, waar ze wachten op hun eigenaar die hen nog tot eind deze week kan opeisen. Als dat niet gebeurt, zullen de vogels kunnen worden geadopteerd.

Corrigeer

RECENT NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees