Mormonenleider Thomas Monson overleden

Mormonenleider Thomas Monson overleden

Foto: AP

Brussel -

Thomas Spencer Monson, een negentigjarige veteraan van de Tweede Wereldoorlog en de zestiende leider van de Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen, beter bekend als de Mormonen, is dinsdag op 90-jarige leeftijd in Salt Lake City (VS) overleden. Monson was sinds 2008 de geestelijke leider van de mormonengemeenschap.

Het ontstaan van de Mormonen gaat terug op Joseph Smith (1805-1844). De kerkgemeenschap werd omstreeks 1830 in de regio van New York gesticht. Door haar sterke zendingsactiviteit kenden de Mormonen niet alleen een verspreiding in de VS, maar ook in West-Europa, Zuid-Afrika en enkele Aziatische landen.

Snelst groeiend

Telde de Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen in 1982 nog maar 5 miljoen leden, dan zijn het er vandaag om en bij de 16 miljoen, verspreid over 176 landen. Daarmee is het een van de snelst groeiende geloofsgemeenschappen wereldwijd. Een derde leeft in de VS. Tachtig procent woont minstens een keer per week een kerkdienst bij.

Mormonen gaan altijd per twee op zending. Voor jongens is dat een verplichting, voor meisjes is het geen verplichting om op zending te gaan.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees