“Held” aanslag Manchester geeft toe slachtoffers beroofd te hebben

“Held” aanslag Manchester geeft toe slachtoffers beroofd te hebben

Foto: AFP

Een dakloze Brit heeft woensdag voor de rechtbank toegegeven dat hij na de zelfmoordaanslag van mei vorig jaar in Manchester aan de haal is gegaan met de handtas, de portefeuille en de gsm van twee slachtoffers. De 33-jarige Chris Parker was na de feiten nochtans de hemel ingeprezen voor zijn moed omdat hij net na de aanslag zogezegd slachtoffers ter hulp was gekomen.

Beelden van de bewakingscamera’s die in de rechtbank van Manchester werden getoond, laten zien dat de bedelaar tussen de slachtoffers van de zelfmoordaanslag loopt. Volgens het openbaar ministerie bood Parker weliswaar “beperkte hulp” aan de gewonden, maar maakte hij van de gelegenheid gebruik om diefstallen te plegen.

Van Pauline Healey stal hij de handtas en de portefeuille. Met haar bankkaart betaalde de dakloze enkele uren later in een McDonald’s in Manchester. Van een ander slachtoffer ontvreemdde hij de gsm.

Bij de aanslag van 22 mei 2017 kwamen in de Manchester Arena 22 mensen om het leven. Ze hadden net een concert van de Amerikaanse popster Ariana Grande bijgewoond.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees