Winterweer vertraagt start wintersolden maar toch 4 procent meerverkoop

Winterweer vertraagt start wintersolden maar toch 4 procent meerverkoop

Foto: Photo News

Brussel -

De winterkoopjes zijn woensdag, ondanks het stormweer, positief verlopen. Dat zeggen verschillende sectorfederaties zoals Comeos en Unizo (Mode Unie). De verkoop kwam door het winderige weer wat traag op gang, maar uiteindelijk konden de meeste modewinkeliers gemiddeld zo’n 4 procent meer verkopen dan op de eerste soldendag vorig jaar, klinkt het.

Pas vanaf de middag werd het druk in de meeste winkelstraten. De shoppingcentra, waar kooplustigen geen last hadden van de wind, waren eveneens in trek.

Basisstukken

“Er was minder volk in de winkelstraten, maar er waren meer kopers en zij die kochten, spendeerden meer dan vorig jaar”, zegt Dominique Michel van Comeos. “Veel consumenten hebben bewust gewacht tot de start van de solden om -dan pas- grotere en duurdere winterstuks zoals jassen en dikke truien aan te kopen”, stelt Isolde Delanghe, directeur Mode Unie vast. Volgens haar koopt de klant ook zeer gericht. “Hij gaat op zoek naar basisstukken om zijn garderobe verder aan te vullen.”

Eerder raakte al bekend dat de koopjes met grote kortingen van 30 à 50 procent zouden starten. Heel wat winkeliers zaten immers met grotere voorraden dan vorige keer.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees