Man die steen in gezicht agent gooide veroordeeld tot zestien maanden cel

Man die steen in gezicht agent gooide veroordeeld tot zestien maanden cel

Foto: BELGA

Brussel -

Een jongeman is woensdag door de Brusselse correctionele rechtbank veroordeeld tot een celstraf van 16 maanden voor rebellie en het opzettelijk verwonden van een politieagent. Hij had begin vorig jaar in Anderlecht een straatsteen door de voorruit van een politiewagen gegooid en zo een agent ernstig verwond aan het hoofd.

De rechter hield bij zijn uitspraak rekening met het feit dat de beklaagde, die zichzelf verdedigde tijdens de hoorzitting, geen spijt toonde. Hij oordeelde dan ook dat de vijandige houding van de jongeman tegenover de politie streng bestraft moest worden.

Naast de celstraf van zestien maanden, kreeg de man een boete van 800 euro. Hij moet ook een schadevergoeding van 500 euro betalen aan de politie-inspecteur die hij verwondde.

Verschillende politiewagens hadden in januari 2017 de achtervolging ingezet op een verdacht voertuig. Een groep jongeren, waartoe ook de beklaagde behoorde, gooide tijdens die achtervolging in Anderlecht met projectielen naar de politiewagens. De jongeman gooide met een straatsteen de voorruit van een van de wagens stuk, en raakte daarbij een politieagent in het gezicht. Die laatste was door het incident enkele dagen werkonbekwaam.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees