Ook deze zwaarlijvige egels hebben goede voornemens voor 2018: een streng dieet en veel bewegen

Ook deze zwaarlijvige egels hebben goede voornemens voor 2018: een streng dieet en veel bewegen Video: Reuters

Niet alleen mensen maken goede voornemens als het nieuwe jaar begint, ook egels ontsnappen niet aan de traditie om zich doelen op te leggen voor een nieuw jaar. Deze egels verblijven in een dierenziekenhuis in Israël, omdat ze veel te dik zijn en dus moeten ze dringend wat gewicht verliezen. Nu staan ze op een streng dieet en zullen ze veel moeten bewegen als ze ooit weer in het wild willen rondlopen.

Egel Sherman werd enkele maanden geleden binnengebracht in het ziekenhuis omdat hij zich amper nog kon bewegen en met moeite nog stapjes kon zetten. Het medische team ontdekte al snel dat er eigenlijk niks mis is met de egel, hij is simpelweg veel te dik om zijn pootjes nog te gebruiken. Bovendien kan hij zich door zijn gewicht amper nog in een bolletje draaien bij gevaar, waardoor hij niet meer instaat is zichzelf te beschermen in het wild.

Volgens de verzorgers van Sherman en zijn zwaarlijvige lotgenoten, komt het vaker voor dat egels worden binnengebracht omdat ze veel te dik zijn. “Ze hebben veel te gemakkelijk toegang tot eten”, aldus het dierenziekenhuis. “In de openbare parken en woonwijken doen ze zich al te vaak tegoed aan eten dat wordt achtergelaten voor katten.” Omdat ze zich moeilijk kunnen voortbewegen met hun te dikke lijfje, lopen ze een groter risico om ten prooi te vallen aan roofdieren of te sterven in bijvoorbeeld het verkeer.

Sherman moet zich nu aan een streng dieet houden, heeft een gepersonaliseerd trainingsprogramma en krijgt op vastgestelde momenten een hoeveelheid eten. En met succes, sinds zijn aankomst in het dierenziekenhuis verloor de forse egel al meer dan 120 gram. Hij weegt nu nog bijna anderhalve kilo, maar als hij op schema blijft, kan hij als de zomer begint alweer rondtrippelen in de vrije natuur.

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees