Hij is nog maar 10, maar deze jongen start nu al club voor jonge drag queens: “geen volwassenen toegelaten”

Hij is nog maar 10, maar deze jongen start nu al club voor jonge drag queens: “geen volwassenen toegelaten”

Foto: Instagram

Desmond Napoles, ook wel gekend als ‘Desmond is Amazing’ is amper tien jaar oud en nu al een voorbeeld voor velen. De kleine jongen is naar eigen zeggen “al uit de kast sinds zijn geboorte.” Nu stichtte de waarschijnlijk jongste drag queen op aarde zijn eigen drag-huis: “Haus of Amazing.” Volwassenen zijn er niet toegelaten, alleen kinderen die zich graag verkleden als het andere geslacht.

Tot zijn vijfde deed Desmond niets liever dan spelen met zijn speelgoedtreinen en Barbies. Toen hij zes werd, vroeg hij echter een kostuum van Elsa uit ‘Frozen’ en dat veranderde alles. Sindsdien vroeg hij zijn ouders steevast om prinsessenkostuums of mooie jurken wanneer ze gingen winkelen.

Transgender is hij niet. Als tienjarige die zich graag in mooie jurken hult, kreeg hij die vraag al vaker, maar hij is perfect gelukkig als jong en genderfluide kind. Hij verkleedt zich alleen graag als vrouw. Omdat zijn ouders vroeger toch twijfelden of het wel goed was om toe te geven aan zijn vragen om vrouwenkleren, gingen ze met Desmond naar een therapeut. Diens advies: “Niets aanmoedigen, maar ook niets ontzeggen, het beste is om Desmond te laten doen wat zijn hart hem ingeeft.”

En dus bleef Desmond zich naar hartenlust verkleden. Zijn grote doorbraak als ‘drag kid’, want hij vindt dat de term ‘drag queen’ alleen voor volwassenen zou moeten gelden, kwam er met een muziekvideo van een van zijn idolen: een van de winnaars van RuPauls Drag Race, Jinx Monsoon. Daarin mocht ook Desmond even zijn opwachting maken.

The Bacon Shake van Jinx Monsoon, met Desmond. Video: YouTube

In juni 2015 ging Desmond opnieuw viraal. Hij had zijn ouders gevraagd of hij mee mocht lopen in de gay pride in New York. Dat deed hij in een regenboogkleurige tutu en gouden baret, want Desmond zou Desmond niet zijn als hij voor de pride niet ook een prachtige outfit had uitgezocht.

Hij is nog maar 10, maar deze jongen start nu al club voor jonge drag queens: “geen volwassenen toegelaten”
Ook afgelopen zomer was Desmond weer van de partij op de New York Pride. Foto: ISOPIX

Nu heeft Desmond in navolging van enkele legendarische drag queens zoals Crystal LaBeija zijn eigen ‘drag huis’ gesticht, een gekozen familie zeg maar. Hoewel ‘Haus of Amazing’ voorlopig nog geen fysieke plek krijgt, moet het een online platform worden voor alle ‘drag kids’ die zich ook als het andere geslacht willen verkleden zonder daarvoor veroordeeld te worden.

“Mensen moeten kunnen dansen, zingen, of zich kleden op welke manier dan ook. Je kan jezelf uitdrukken zoals je wil. Het maakt niet uit of je jazz of rap leuk vindt, ballet of ballroom, jurken of pakken. Je kan gewoon doen wat goed voelt voor jou.”

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees