IJSHOCKEY2DE DIVISIELIONS LIEDEKERKE

Lions nemen nieuwe start: “Samenwerking met Hasselt loopt prima”

Lions nemen nieuwe start: “Samenwerking met Hasselt loopt prima”

De Lions na een training op de ijspiste van Liedekerke. Foto: dsj

Liedekerke -

Lions Liedekerke nam een nieuwe start. “We begonnen anderhalf jaar geleden met 66 leden en zitten nu aan 125”, zegt voorzitster Lieselot De Waegeneer. “We betalen nog veel leergeld, maar hopen over enkele jaren toch de eerste viool te spelen in de tweede divisie.”

“Na het seizoen 2015-2016 gaf het oude bestuur de fakkel door”, vertelt de 30-jarige Lieselot De Waegeneer. Ze had de glorieperiode van de club meegemaakt, was naar Pamel verhuisd, maar nam toch met enkele oud-leden de draad terug op. “De jeugdwerking kende een dipje. Wij voerden veel promotionele events om de sport en onze club in de regio bekend te maken en dat wierp zijn vruchten af. Intussen spelen we met twee jeugdploegen in de Belgische competitie. Dat danken we ook aan onze opgeleide coaches die zowel op het ijs training geven als naast de ijspiste de hele zomer door oefensessies verzorgen.”

“Onze U12 zijn met zeventien spelers en één goalie. Bij de U14 zaten we iets te krap om in competitie te treden, maar werken we samen met Hasselt Limburg One onder de naam Jack Rabbits. Daardoor hebben we nu een twintig spelers en twee goalies. De samenwerking met Hasselt loopt prima.”

Eerste viool spelen

“We hebben ook nog een recreantenploeg en een eerste ploeg in tweede divisie. Voor de startende spelers zonder ervaring bestaat er ook nog het Fun-team dat vriendschappelijke wedstrijden speelt om ervaring op te doen”, aldus Lieselot De Waegeneer.

“Wij blijven verder werken aan de groei van de club en de ontwikkeling van alle spelers. Onze missie was iedere speler op het ijs te krijgen en wedstrijden te laten spelen, en daar zijn we wonderwel in geslaagd.”

Liedekerke benadert nog niet het gewenste sportieve niveau.

“We kennen een moeilijk seizoen en slikken vaak zware verliescijfers. Vele eersteklassers pakken uit met een B-ploeg in de tweede divisie waar dan regelmatig ook spelers uit de A-ploeg aantreden en die maken dan vaak het verschil. Via de doorstroming van de jeugd hopen we binnen enkele jaren de eerste viool te spelen in de tweede divisie.”

“Zelf speel ik met de vrouwenploeg van Mechelen ook mee in de Duitse competitie waar het niveau wel hoger ligt.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio