Directie Chirec-ziekenhuis minimaliseert problemen: “Ongemakken na een paar dagen al van de baan”

Oudergem -

Het nieuwe Chirec-ziekenhuis op de Delta-site in Oudergem heeft sinds de opening in december te kampen met problemen. Patiënten spreken over kapotte liften, onbereikbare diensten en een slechte dienstverlening en vinden dat het ziekenhuis de deuren te snel heeft geopend. De directie laat weten dat de ongemakken slechts de eerste dagen plaatsvonden.

Het grote Chirec-ziekenhuis (104.000 m2) op de Delta-site in Oudergem opende midden december de deuren. Er werd vier jaar gebouwd aan het complex ter vervanging van de twee ziekenhuizen Edith Cavell en Park Leopold.

Maar volgens sommige patiënten is de opening te snel gebeurd. In de krant La Dernière Heure spreken ze over kapotte liften, onbereikbare diensten en een slechte dienstverlening. Ook zijn ze niet te spreken over de moeilijk toegankelijke werf.

Volgens de directie van het ziekenhuis waren de problemen al na enkele dagen van de baan.

Pijnkliniek later open

“Het klopt dat sinds de opening op 11 december er enkele problemen waren”, zegt radioloog Jacques Rommens. “Zo werkte de lift van de parking naar het gebouw even niet. Na twee dagen was dat probleem echter opgelost. Ook de signalisatie was in sommige diensten de eerste dagen niet in orde, maar werd al snel in orde gemaakt.”

De pijnkliniek zal volgende week openen. “Dat gebeurt met vertraging omdat er bepaalde filters nog niet zijn geleverd. Maar voor de dringende gevallen is er altijd een oplossing. Zij kunnen bijvoorbeeld in de operatiezalen terecht. Voor de dringende zaken hebben we niets aan het toeval overgelaten, maar het klopt dat er voor andere zaken de eerste paar dagen enkele ongemakken waren.”

Nog twee jaar werf

Bezoekers en patiënten zullen wel nog even geduld moeten uitoefenen eer de site het zonder bouwplaats moet stellen. Op de werf, die nog twee jaar zal duren, moeten appartementen, woningen en studentenkoten komen. “Dat gedeelte heeft het ziekenhuis helaas niet zelf in de hand”, besluit Rommens.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio