“Hallo, Goo-Goo!” Omaatje heeft moderne technologie nog niet helemaal onder de knie en dat zorgt voor hilariteit alom

“Hallo, Goo-Goo!” Omaatje heeft moderne technologie nog niet onder de knie en dat zorgt voor hilariteit alom Video: Reuters

Een Amerikaanse bejaarde vrouw (85) met Italiaanse roots kreeg van haar kleinzoon voor kerst een Google Home-apparaat, waarmee ze via spraaktechnologie allerlei zaken kan vragen aan de zoekrobot. Al heeft ze dat nog niet helemaal onder de knie en is ze even “bang”, maar dat houdt haar niet tegen om het telkens opnieuw te proberen.

Ben Actis, een ingenieur bij Facebook uit San Francisco filmde zijn grootmoeder Maria toen ze het kerstcadeau die ze van zijn vriendin kreeg, uittestte. Al snel bleek dat het kranige omaatje niet helemaal tuk is op technologie en er nog minder kan mee werken. “Ok, Goo-Goo”, probeert Maria telkens, terwijl ze op het apparaat duwt om het aan de praat te krijgen.

“Vraag welk weer het morgen wordt”, stellen Ben en zijn vriendin - die bij Google werkt en Maria het ding schonk - voor aan oma Maria, waarop Google prompt de weervoorspellingen zegt. “Ik ben bang”, aldus de vrouw, die steun zoekt bij haar echtgenoot. “Het is een mysterie.”

Het dametje begint vervolgens nog te zingen om haar favoriete Italiaans nummer te horen, maar Google wil niet echt meewerken. “Jij bent stom, ik versta alles wat je tegen mij zegt”, sneert ze nog naar de machine.

Het is voorlopig niet bekend of Maria al goed kan werken met haar hoogtechnologisch snufje, maar haar hilarische eerste pogingen gingen alvast de wereld rond en werden al miljoenen keren bekeken op sociale media.

Corrigeer

RECENT NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees