Fit & Gezond

Dit zijn de beste diëten van het moment

Dit zijn de beste diëten van het moment

Foto: Shutterstock

Afslankmethode Weight Watchers is voor het achtste jaar op rij verkozen tot het beste afslankdieet. Wil je een meer algemeen dieet, dan ben je het best af met het Mediterraanse dieet of de DASH afslankmethode. Dat staat in het 2018 Best Diets-rapport, de jaarlijkse ranglijst van het Amerikaanse nieuwsmagazine U.S. News.

Na het selecteren van tientallen diëten, stellen de medewerkers van de site een panel samen van nationaal erkende experts in verschillende domeinen. Zij overleggen en stellen zich vragen om de afslankmethodes optimaal te kunnen beoordelen: Hoe gezond is het dieet? Hoe makkelijk kan je het volgen? Hoe snel verlies je gewicht? Ben je de verloren kilo’s voorgoed kwijt? Uiteindelijk geven ze de diëten een totaalscore.

Snel afvallen

Uit de recentste analyse blijkt dat je het best afvalt met Weight Watchers. Het programma haalt ook voor het tweede jaar op rij de eerste plaats in de categorie ‘beste snel afslankdieet’, sinds die in 2016 werd toegevoegd, en is uitgeroepen tot het beste commerciële dieet. “Wij zijn blij dat de doeltreffendheid van het programma opnieuw erkend wordt door gerespecteerde gezondheidsdeskundigen die verbonden zijn aan U.S. News & World Report Best Diets”, aldus Gary Foster, Chief Scientific Officer van de organisatie, in een persbericht.

Makkelijk diëten

Verwacht je vooral van een dieet dat het makkelijk te volgen is, dan begin je beter te eten volgens het Mediterraanse dieetprincipe. Hierbij respecteer je de traditionele kookstijl van landen aan de Middellandse Zee., wat zich vertaalt in veel vis, fruit, groenten en gezonde vetten zoals olijfolie. Het flexetariër dieet, gebaseerd op alle voordelen van vegetarisch eten maar dan met vlees en vis, staat op een gedeelde tweede plaats met het SmartPoints-systeem van Weight Watchers.

Gezond vermageren

De top van de gezondste diëten bestaat dan weer uit het DASH-dieet, wat voluit ‘Dietary Approaches to Stop Hypertension’ betekent en oorspronkelijk is bedoeld om een hoge bloeddruk zonder medicatie omlaag te krijgen. Even gezond zijn het Mediterraanse dieet en het flexetariër dieet. De Mediterraanse eetgewoonten zijn ook de beste voor mensen die aan diabetes lijden.

Bekijk hier de volledige lijst van de diëten die op dit moment de beste zijn ter wereld.

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees