Celebs

Prins George heeft vreselijk schattige bijnaam voor koningin Elizabeth

Prins George heeft vreselijk schattige bijnaam voor koningin Elizabeth

De Queen en haar achterkleinzoon Foto: AP

Prins George, het zoontje van de Britse prins William en zijn echtgenote Kate, heeft waarschijnlijk ’s werelds bekendste overgrootmoeder. Maar net als zo ongeveer elke (achter)kleinzoon ter wereld heeft de vijfjarige een schattige bijnaam voor zijn beroemde voorouder. Ook al is dat dan Elizabeth II, de langst regerende monarch op de aardbol...

Prins William en zijn echtgenote Kate doen veel moeite om hun kinderen een gewone kindertijd te bezorgen, ondanks de royale aandacht die het koningshuis in Groot-Brittannië geniet. En hoewel het hen verboden is om “beste vriendjes” te maken op school, blijven het gewone kinderen. Niet verwonderlijk dus dat de kleine George een goede band heeft met zijn overgrootmoeder.

In een special op de Britse televisiezender ITV gaf mama Kate een kleine blik achter de schermen van het olijke duo: “Hij noemt haar Gan-Gan. Ze laat altijd een klein cadeautje achter in zijn kamer als we op het paleis verblijven, dat toont hoe graag ze haar familie ziet.”

Het koosnaampje van prins George wijkt lichtjes af van hoe zijn vader prins William zijn grootmoeder noemde toen hij klein was, blijkt uit het verhaal van een Britse royaltywatcher. Toen prins William op Buckingham Palace eens gevallen was, bleef hij maar om “Gary, Gary” roepen. Toen een gast daarop vroeg wie Gary was, antwoordde de koningin - terwijl ze William in haar armen nam - “Ik ben Gary. Hij kan nog niet ‘Granny’ zeggen...”

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees