West-Vlaams treinverkeer in de soep door twee incidenten

Kortrijk / Waregem / Lichtervelde -

In West-Vlaanderen draait het treinverkeer momenteel in de soep door twee incidenten. Ter hoogte van Waregem was er een aanrijding met een persoon en in Lichtervelde knakte een bovenleiding. In totaal werden zo’n 250 reizigers geëvacueerd.

Het eerste incident deed zich rond 12 uur voor ter hoogte van Waregem. Daar werd een persoon aangereden door een trein, het gaat wellicht om een wanhoopsdaad. “De trein van Poperinge naar Antwerpen werd geëvacueerd”, zegt woordvoerder Frédéric Petit van Infrabel. “Het ging om zo’n 150 reizigers.”

West-Vlaams treinverkeer in de soep door twee incidenten

De passagiers werden met bussen naar het station gebracht. Door het incident is het treinverkeer nog altijd onderbroken tussen Kortrijk en Waregem.

Andere treinen werden lokaal omgeleid via Lichtervelde, maar ook daar gooide een incident roet in het eten.

Bovenleiding

“Tussen Tielt en Lichtervelde was er iets na 13 uur schade aan een bovenleiding”, zegt Petit. “Ook daar moest de trein geëvacueerd worden. Het ging om zo’n 100 reizigers op de trein van Antwerpen naar Poperinge.”

Omdat een geknakte bovenleiding gevaar kan opleveren, mochten de passagiers de trein niet zomaar verlaten. De leiding moest eerst worden geaard. In afwachting van die procedure moesten de reizigers blijven zitten. Om de wachttijd te verzachten, werden wafels uitgedeeld. Een treinbegeleidster ontving een bloemetje van een jongetje voor haar goede zorgen.

Iets voor 15 uur konden de passagiers van de trein. Ze werden met bussen overgebracht naar het station van Lichtervelde. Medewerkers van Infrabel zijn nu bezig met de bovenleiding te herstellen. Het treinverkeer is momenteel volledig onderbroken tussen Lichtervelde en Tielt.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees