Niets is wat het lijkt: ook hier rij je plots 188 kilometer per uur waar je 50 mag

Niets is wat het lijkt: ook hier rij je plots 188 kilometer per uur waar je 50 mag

Het snelheidsbord in de Bormtestraat sloeg donderdag tilt. Foto: if

Stekene -

Jeugschrijver Frank Pollet maakte een stevige verkeersovertreding in Stekene. Althans, dat was toch wat een snelheidsindicator aangaf bij het Kastelenhof in de Bormtestraat.

Jeugdschrijver Frank Pollet schrok toch even, toen hij merkte dat hij een stevige verkeersovertreding in Stekene maakte. Dat deed een snelheidsindicator toch uitschijnen, maar een blik op de kilometerteller van de wagen zei iets anders. “De toegelaten snelheid daar is vijftig kilometer per uur”, zegt Pollet, die in het nabijgelegen Puivelde woont. “Ik let altijd goed op mijn snelheid, dus ik wist niet goed wat ik zag. Ongeacht de snelheid die ik reed, bleef de indicator 188 aangeven.” Pollet wou anderen van het moment mee laten genieten. “Ik heb dan ook rechtsomkeer gemaakt en de foto op de sociale media gedeeld.”

Op de post werd al gretig gereageerd. Ook schepen van Mobiliteit en Openbare Werken Kris Van Duyse (GeBe) ziet de humor er wel van in. “Zolang de mensen zich maar aan de toegelaten snelheid houden”, lacht Van Duyse.

“De indicator werkt op zonne-energie en op momenten met weinig zonlicht kan het gebeuren dat het toestel tilt slaat. Ook enkele maanden geleden hebben we daar een melding van gekregen. Ik zal nagaan of de producent van de snelheidsindicator nog geen actie heeft ondernomen.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees