Inbrekers slaan tot tien keer toe in één nacht

Inbrekers slaan tot tien keer toe in één nacht

Foto: Photo News

Lubbeek / Bierbeek -

De inbrakenplaag die de laatste weken de regio teistert en waarbij op één nacht vijf tot tien woningen worden bezocht in eenzelfde buurt, gaat ook in het nieuwe jaar door. Woensdagavond waren Lubbeek en Korbeek-Lo de dupe.

De eerste melding van een inbraak kwam bij de politie binnen om 20.30 uur, vanuit de Lange Lostraat op de grens van Lubbeek. Daarna volgden meldingen uit de nabijgelegen wijk Pimberg en de Bergenlaan in Korbeek-Lo. In totaal vonden er twee effectieve inbraken plaats op Lubbeeks grondgebied en vier op Bierbeeks grondgebied, waarvan één poging.

Vertrokken bij valavond

“We kunnen het traject van de dieven héél duidelijk volgen”, zegt korpschef Walter Vranckx. “Zoals bij eerdere inbrakenreeksen in andere politiezones, zijn ze vertrokken bij valavond. Ze kozen huizen uit waar geen licht brandde en sloegen daar een raam stuk.” De buit is voorlopig nog onbekend.

“Vandaag waren wij de dupe, morgen een andere politiezone”, zegt Vranckx. “Maar vroeg of laat pakken we ze echt wel. Ook nu weer zijn de dieven gezien en hebben de getuigen de 101 gebeld. Onze ploegen waren elders vaststellingen aan het doen en hebben daar meteen afgesloten om naar de plek te gaan waar de dieven gezien waren. Jammer genoeg waren ze toch te laat. Maar als de inwoners blijven bellen bij elke verdachte beweging, lopen die dieven ooit tegen de lamp.”

Lichten aan

De politie vraagt intussen om in huis ook bij afwezigheid lichten te laten branden, eventueel met een tijdschakelaar. “De dieven gaan geen risico nemen om betrapt te worden, dus waar licht brandt, blijven ze weg”, zegt Vranckx.

Woensdagavond was er trouwens ook nog een inbraak en een inbraakpoging in de Heidestraat in Boutersem, maar die staan volgens de korpschef los van de inbrakenreeks in Lubbeek en Korbeek-Lo. De buit bestond daar uit geld en juwelen.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio