Waasland-Beveren heeft nieuwe coach: het plukt Sven Vermant weg bij Club Brugge

Waasland-Beveren heeft nieuwe coach: het plukt Sven Vermant weg bij Club Brugge

Foto: Photo News

Waasland-Beveren stelt vandaag zijn nieuwe trainer voor: Sven Vermant, tot gisteren de beloftencoach van Club Brugge. Hij leidt om 10u30 al de training van zijn nieuwe club, om 12u30 spreekt hij de pers toe. Het is voor de 43-jarige Vermant zijn eerste opdracht als hoofdtrainer.

Er werd tot gisteravond tot laat onderhandeld en ook deze ochtend gingen de gesprekken door. Het moest immers snel gaan voor de Wase fusieclub: die vertrekt zaterdag immers al op stage naar het Spaanse San ­Pedro del Pinatar. ­Idealiter is de volledige technische staf dan samengesteld.

De zoektocht naar een nieuwe trainer bij Waasland-Beveren was een werk van lange adem waarbij veel kandidaten de revue passeerden. Waasland-Beveren hoopt nu met Vermant op een herhaling van het succesverhaal Philippe Clement. Ook die werd van Club Brugge overgenomen en als jonge trainer gelanceerd. Met succes, want na een half jaar werd hij al weggeplukt door Racing Genk.

'Nieuw succesverhaal'

"Sven Vermant is opnieuw een jonge, Belgische trainer die zijn kans krijgt om door te groeien bij Waasland-Beveren. Hij zal het project, dat begin dit seizoen werd ingezet, verderzetten. Uiteraard zal hij ook zijn eigen kruiden en accenten daaraan toevoegen. Als speler verzamelde hij de nodige nationale én internationale bagage om deze groep naar een hoger niveau te tillen; ook als trainer bewees hij al goed werk te leveren", luidt het op de site van Waasland-Beveren. Voorzitter Dirk Huyck: “We willen op de Freethiel op lange termijn werken, dat is al een tijdje duidelijk. Sven heeft ook veel goesting om zich in ons project te storten. Ik heb er alle vertrouwen in dat dit opnieuw een succesverhaal wordt.”

Vermant speelde in zijn carrière voor KV Mechelen, Club Brugge (2x) en Schalke 04. Zijn carrière sloot hij in 2010 af bij Knokke. Daarna werd hij opeenvolgens jeugdtrainer, beloftetrainer en coach van het B-elftal bij Club Brugge, waar hij tussen januari 2011 en mei 2012 sportief manager was.

Corrigeer