Sunweb gaat eigen renners extra controleren op doping

Sunweb gaat eigen renners extra controleren op doping

Foto: AFP

De renners van wielerploeg Sunweb (zowel de profs, dames als beloften) zullen dit jaar ook intern worden gecontroleerd op doping. Sponsor Sunweb neemt de kosten voor het anti­dopingprogramma voor zijn rekening en werkt daarvoor samen met de Nederlandse ­dopingautoriteit. De interne testen komen bovenop de normale onderzoeken die de UCI laat doen.

“Sunweb kwam vorig jaar in het wielrennen en zag zijn mediawaarde stijgen van 1,6 naar 51 miljoen euro”, duidt ploegmanager Iwan Spekenbrink deze innovatie. “Voor die return willen ze nu ook hun verantwoordelijkheid nemen om de sport te helpen doping te bannen.”

Kopman Dumoulin is ­gewonnen voor het ini­tiatief. “Dit is een volgende stap in de strijd tegen de doping. Controles zijn nog altijd nodig, kijk naar Froome. Er wordt al goed werk geleverd, maar het kan altijd beter. Tijdens een grote ronde word ik vaak getest, maar thuis word ik naar eigen mening niet vaak gecontroleerd.”

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.