Theuns kopman in klassiekers en in voorselectie Tour, Vervaecke moet Dumoulin bijstaan in Giro

Theuns kopman in klassiekers en in voorselectie Tour, Vervaecke moet Dumoulin bijstaan in Giro

Foto: Photo News

Edward Theuns (26) ruilde in het tussenseizoen Trek-Sega­fredo voor Sunweb. “Deze ploeg wou mij twee jaar geleden al aantrekken, maar toen koos ik finaal toch voor Trek. Daar kwam ik over van Sport Vlaanderen-Baloise en stond ik in de pikorde logischerwijze achter Degenkolb en Stuyven. Bij Sunweb mag ik mijn eigen kans gaan en zal ik samen met Kragh Andersen voor de resultaten moeten zorgen.”

“Mijn ambitie is om een van de klassiekers te winnen, als ik even mag dromen, graag Parijs-Roubaix. Vorig jaar werd ik achtste nadat ik in de finale veel had gewerkt voor de kopmannen. Op de laatste kasseistroken voelde ik dat ik nog overschot – en misschien wel de benen – had om mee te doen voor de zege”, aldus Edward Theuns, die zijn start in Oman om dan via Parijs-Nice naar de klassiekers toe te werken. Hij staat ook op de longlist voor de Tour.

Vervaecke knecht Dumoulin

“Een enorm talent, maar we nemen onze tijd en gaan eerst een basis bouwen”, aldus ploegmanager Iwan Spekenbrink over zijn aanwinst Louis Vervaeke. De 24-jarige rasklimmer stapt na drie magere jaren over van Lotto-Soudal. “Ik had nood aan verandering. De manier van werken staat mij hier wel aan. Ik heb hier een persoonlijke trainer, een persoonlijke coach en een voedingsadviseur. Zo’n nauwe omkadering was bij Lotto-Soudal niet aanwezig, en dat heb ik misschien wel nodig.”

Vervaeke begint zijn seizoen in Algarve en zal via Parijs-Nice en Romandië toewerken naar de Giro. “Ik zal er proberen om Dumoulin bergop zo goed als mogelijk bij te staan om het roze te winnen. Het klikt tussen Tom en mij. Op de eerste stage deelden we al de kamer. Het eerste seizoensdeel zal ik vooral in dienst rijden. In het najaar mag ik dan mijn eigen kans gaan in een wedstrijd als de Ronde van Turkije.”

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.