Zeg files vaarwel en vlieg naar het werk met drone waarin je rustig kan plaatsnemen

Zeg files vaarwel en vlieg naar het werk met drone waarin je rustig kan plaatsnemen Video: Media Drum World

Goed nieuws voor wie de ellenlange files op weg naar het werk meer dan moe is: er wordt gewerkt aan een drone waarin je gewoon kan plaatsnemen. Het revolutionaire vervoersmiddel wordt sinds mei 2017 uitvoerig getest, en de voorbije maanden werd voor het eerst een testvlucht uitgevoerd met een passagier aan boord. Het is nog niet bekend wanneer de hoogtechnologische drone beschikbaar zal zijn voor pendelaars, maar geniet alvast even mee van een adembenemende vlucht aan boord van ding.

Hoewel de drone voor passagiers al sinds 2016 wordt ontwikkeld, waagde een moedige piloot zich pas enkele maanden geleden voor het eerst aan een vlucht in het hypermoderne vervoersmiddel. Sinds oktober wordt de Passenger Drone uitvoerig getest door verschillende simulaties uit te voeren om de besturing en de motor van het voertuig te testen.

“De drone is erg gemakkelijk om in te vliegen”, aldus een woordvoerder van het bedrijf dat de drone ontwikkelde. “Passagiers kunnen zelf sturen, maar het tuig vliegt ook uit zichzelf naar vooraf ingestelde locaties.” De Passenger Drone zou ook erg wendbaar en stabiel zijn, om een vlekkeloze vlucht te verzekeren.

Het bedrijf achter de drone ontwikkelde het revolutionaire vervoersmiddel om het hoofd te bieden aan de alsmaar erger wordende files in grote steden over de hele wereld. “In de Verenigde Staten alleen was de kost van verkeersopstoppingen meer dan 300 miljard dollar in 2016”, klinkt het. “De komende vijftien jaar zou dat nog met vijftig procent stijgen. In ‘megasteden’ is het probleem zelfs nog erger.”

De Passenger Drone is uitgerust met zestien motoren, waardoor het ding hoge snelheden kan halen, zonder geluidshinder te veroorzaken of schadelijke gassen uit te stoten. De drone biedt plaats aan minstens twee passagiers en werd ontwikkeld om mensen in alle comfort en veiligheid te vervoeren.

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees