Dieren in afwachting van overleg met eigenares opgevangen in asiel

Bloeddorstige honden weggehaald bij baasje na slachtpartij

Bloeddorstige honden weggehaald bij baasje na slachtpartij

De ravage bij Paul De Swaef begin december was enorm. Foto: tvl

Stekene -

Twee loslopende honden die verscheidene dieren doodbeten op een hobbykwekerij in Stekene zijn door de burgemeester in beslag genomen. Na een gesprek met de eigenares van de honden zal beslist worden over hun lot.

Een hobbykwekerij uit Voorthoek zag sinds begin december het aantal dieren op haar terrein fors slinken. Het gevolg van twee aanvallen door loslopende honden, zo bleek.

De zwaarste feiten vonden plaats tijdens de nacht van 6 op 7 december. Toen werden vijf herten, twee nandoes en een emoe gedood. “De ravage was enorm”, getuigden Paul De Swaef (69) en zijn vrouw Nicole D’hooghe (67) in onze krant. “De dieren werden doodgebeten en ook onze afsluiting werd vernield. Behalve het emotionele aspect lopen de kosten voor alle herstelling ook op tot meer dan 2.000 euro.”

Ook kat gewond

De hobbykwekers dienden een klacht in bij de politie Waasland-Noord. Die kreeg een paar dagen later ook een melding binnen van een zwaargewonde kat. Het dier was in één van zijn voorpoten gebeten. Het pootje moest uiteindelijk door de dierenarts geamputeerd worden.

Maandag was het opnieuw raak bij de hobbykweker in Voorthoek. Toen werden herten aangevallen. Een hert overleefde de aanval niet, twee andere werden gewond.

Na onderzoek door de politie konden de honden die verantwoordelijk waren voor alle aanvallen gevonden worden. Ze bleken van een vrouw uit Voorthoek te zijn.

“De dieren werden weggehaald bij de eigenares”, zegt burgemeester Stany De Rechter (GeBe) van Stekene.

“Uit het onderzoek van de politie was gebleken dat haar honden verantwoordelijk zijn voor alle feiten. Volgende week volgt nog een gesprek met de vrouw. Daarna zal beslist worden wat met de honden zal gebeuren. In afwachting daarvan worden de dieren opgevangen in een asiel.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio