Café De Ton opent op 10 januari met nieuwe uitbaters

Café De Ton heropent op 10 januari met nieuwe uitbaters: “We beslisten dit op onze vijftiende huwelijksverjaardag in Rome”

Café De Ton heropent op 10 januari met nieuwe uitbaters: “We beslisten dit op onze vijftiende huwelijksverjaardag in Rome”

De eerste taak van Lieve en Dries is alle stamgasten goed leren kennen. Foto: evb

Haacht / Boortmeerbeek / Kampenhout -

Woensdag start een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van café De Ton in Haacht. Het café dat al sinds 1971 bestaat, krijgt met Dries (40) en Lieve (39) nieuwe uitbaters. “Verenigingen mogen op beide oren slapen, ze blijven hier welkom”, stellen ze gerust.

De Ton is al enkele weken dicht nadat uitbaters Jos en Theresia er definitief mee kapten. De heropening betekent meteen een verdubbeling van het aantal volkskroegen op de Markt, plaatsen waar nog echte stamgasten een thuis vinden en eindeloos filosoferen aan de toog een knelpuntberoep lijkt. Dries L'heureux en vrouw Lieve zijn klaar voor een tweede carrière, nadat Dries vooral in de interieursector actief was en Lieve in de uitzendsector. Lieve is oorspronkelijk een Boortmeerbeekse, Dries een Kampenhoutenaar, maar ze wonen al 25 jaar in Haacht.

“We hebben geen kinderen en de leeftijd is aangebroken om eindelijk samen iets te ondernemen. We gaan geregeld op citytrip naar Rome en bij de vijftiende verjaardag van ons huwelijk namen we in Italië de beslissing om De Ton over te nemen. Het heeft dus iets Italiaans. Op onze polsen tatoeëerden we zelfs Ti Amo, Per Siempre”, lacht Dries. “We pakten de verlichting en de sfeer goed aan. Onze gezonde fingerfood is niet alleen Italiaans van inslag, na verloop van tijd doen we ook iets met streekproducten.”

Ontmoetingsplaats

Café De Ton moet vooral de ontmoetingsplaats bij uitstek worden op de Markt. “Onze eerste taak is alle stamgasten goed te leren kennen. Later dit jaar volgt dan een openingsfeestje zodat we zeker niemand vergeten uit te nodigen, ook zij die hier niet dagelijks over de vloer komen”, weet Lieve.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio