Bang, misbruikt of geen nood aan seks. Volwassenen die maagd bleven, onthullen hun soms hartverscheurende redenen

Bang, misbruikt of geen nood aan seks. Volwassenen die maagd bleven, onthullen hun soms hartverscheurende redenen

themabeeld Foto: ss

Er zijn tal van verschillende redenen waarom mensen, al dan niet door hun eigen keuze, langer dan gemiddeld maagd blijven. Op reddit vertelden verschillenden onder hen hun eigen redenen, en die zijn soms heel aangrijpend.

Hoewel er ook heel wat reacties kwamen van mensen die simpelweg de juiste persoon niet gevonden hadden, gaven anderen ook toe zich eenzaam te voelen en misschien zelfs wel een beetje bang te zijn voor de daad. Of ze waren voorlopig te zeer met hun carrière bezig om verandering te brengen in hun maagdelijke status.

Voor anderen zit de reden een pak dieper. “23 hier. Ik ben aangerand door een oudere vriend van de familie toen ik klein was en ik heb het idee dat seks iets is om bang van te zijn. Iets fouts. En ook al heb ik de kans gehad om mijn maagdelijkheid te verliezen met iemand bijzonder, ik ben bang en wil het eigenlijk niet echt.”

Hoewel het niet altijd even vanzelfsprekend is om vanaf een bepaalde leeftijd toe te geven dat je nog maagd bent, liet een reddit-gebruiker ook weten niet geïnteresseerd te zijn in seks om ‘dan maar seks gehad te hebben’. Een gevoel dat ook redditor SerenaKD deelt.

“Ik ben 24, nog steeds single en maagd omdat ik een sterke en onafhankelijke vrouw ben die geen man nodig heeft. En nu serieus: Ik ben heel onafhankelijk en gefocust op mijn carrière en zaak. Daarbovenop vind ik veel mannen van in de twintig ook onvolwassen en enkel op zoek naar seks. Misschien ben ik fout, maar dat is hoe ik het aanvoel. Op deze leeftijd zijn er weinig mensen die een relatie willen aangaan, een diepe emotionele band willen opbouwen en een gezin opbouwen. En als het daarop aankomt, ben ik een traditionele en ouderwetse romanticus.”

Maar er zijn natuurlijk evenveel redenen als er mensen zijn:

“Ik ben asexueel, dus ik heb sowieso geen echte interesse in seks, maar ik voel me ook niet zo zelfzeker. Ik ben echter nooit zowel fysiek als mentaal tot iemand aangetrokken geweest. Ik heb wel een partner, maar die woont in een ander land en zie ik soms maanden niet. Moest er tussen ons iets gebeuren, zal dat waarschijnlijk mijn eerste en enige keer zijn, want ik heb me nog nooit zo goed gevoeld bij iemand”, schrijft ‘shededamen’.

“Ik ben 20 en nog maagd. Ik spaar mezelf voor het huwelijk. Dat zal echter niet lang duren. Ik zou ook gewoon niet per ongeluk zwanger willen worden zonder getrouwd te zijn”, aldus ‘introverted-painter’.

“Ik heb mijn maagdelijkheid verloren toen ik 23 was, aan mijn eerste echte vriend. Ik mocht niet daten tot ik 18 was en ben nooit de juiste persoon tegengekomen en ik werd tegengehouden door mijn superreligieuze opvoeding. Toen ik mijn vriend ontmoette hebben we pas na twee maanden seks gehad. (En het kostte hem een jaar van flirten voor we nog maar een relatie kregen.)”

“Ik ben 22 en maagd. Ik heb wel het gevoel dat ik eindelijk mensen gevonden heb die interesse hebben in mij, maar één poging ging zo slecht dat ik nu doodsbang ben voor de pijn”, aldus ‘nightballer’.

OPROEP. Bleef jij ook lang maagd en wil je je verhaal doen? Laat het ons dan weten.

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees