Curator laat immense stock van tienduizenden flessen wijn veilen per opbod

Curator veilt tienduizenden flessen wijn van failliete wijngroothandel

Curator veilt tienduizenden flessen wijn van failliete wijngroothandel

’t Kasteelke had op het Pareinpark niet alleen een groot magazijn maar ook een winkel. Foto: bfs

Beveren-Waas / Beveren -

De bekende wijngroothandel ‘t Kasteelke in het Pareinpark is failliet. De immense stock van tienduizenden flessen wijn zal per opbod geveild worden. Met de opbrengst hoopt de curator een deel van de put van zo’n 4,5 miljoen euro te vullen.

‘t Kasteelke was jarenlang een vaste waarde in het Waasland. De wijngroothandel werd opgestart in 1990 en verhuisde in 2015 naar een gloednieuw magazijn in de kmo-zone Pareinpark in Beveren. Daar werd ook de winkel geopend. Een forse investering die niet rendabel bleek te zijn. De zaakvoerder legde zelf de boeken neer bij de rechtbank van koophandel, die de groothandel op de eerste werkdag van het nieuwe jaar failliet verklaarde.

De openstaande schulden bij onder meer leveranciers en de dienst Douane- en Accijnzen wordt geschat op zo’n 4,5 miljoen euro. Een bedrag dat curator Herman Willems deels hoopt te recupereren via de verkoop van de immense voorraad wijnen. Het gaat om tienduizenden flessen.

Kleine pakketten

“Vanaf maandag worden alle dranken geïnventariseerd en in loten gezet”, schetst Willems. “Een immens werk, want je kan natuurlijk geen exclusieve wijnen in hetzelfde pakket als goedkope flessen zetten. De loten zelf zullen bewust klein zijn: telkens zes tot twaalf flessen. Zo krijgt elke wijnliefhebber de kans om te bieden. Tegen het einde van volgende week zullen we vermoedelijk een exact beeld hebben van het aantal flessen dat er in voorraad is en het aantal loten dat we er mee kunnen maken.”

‘t Kasteelke was een familiebedrijf dat werd geleid door Steven Verstraeten en zijn vader Hugo. De zaak richtte zich vooral op bevoorrading van restaurants en bedrijven en was gespecialiseerd in de aan- en verkoop van Franse Bordeauxwijnen. De groothandel had aan de winkel in het Pareinpark ook een drive-in, waar klanten alles gemakkelijk in de auto konden laden. Steven Verstraeten wilde zelf liever geen commentaar kwijt over het faillissement van zijn zaak.

Zodra de inventarisatie klaar is, zal er op de loten wijn kunnen geboden worden via de website van veilinghuis Jorisco: www.jorisco.be.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio