Voetbal2de provincialeSinaai - KFC Moerbeke - Zowel Sinaai als Moerbeke wil in tweede seizoenshelft beter scoren

Trainerswissels moeten in punten resulteren

Trainerswissels moeten  in punten resulteren

Lohengrin De Deurwaerder: “We zijn op de goede weg.” Foto: Erik Westerlinck

Sint-Niklaas / Moerbeke-Waas -

Om het nieuwe jaar te beginnen programmeerde de kalendermaker al meteen het streektreffen tussen Herleving Sinaai en KFC Moerbeke. Twee ploegen die dit jaar meer willen laten zien dan wat dat ze de voorbije maanden brachten.

“We zijn we de trainerswissel al drie plaatsen gestegen en staan we nu toch al op een niet onaardige vierde plaats”, zegt Lohengrin De Deurwaerder. “Met Moerbeke krijgen we meteen een niet makkelijke opdracht. In de heenronde miste ik de match met een knieblessure maar toen al heb ik gezien dat het een stevig bikkelende ploeg is. Inmiddels veranderde ook daar al wat want ook die mannen hebben een trainerswissel achter de rug.”

“Hoe ook, ik denk wel dat we er klaar voor zijn. In de winterstop hebben we doorgetraind zodat we nog beter aangepast zijn aan de stijl van de nieuwe coach. Elke trainer, ook Michel Leonhart, legt andere accenten en dat is toch wat aanpassen. Toch schoven we sinds zijn komst al drie plaatsjes op. We zijn dus op de goede weg. Hopelijk kunnen we zondag met ons beste voetbal uitpakken. Veel zal afhangen van de staat van het veld want dat is, na de frequente regen de voorbije weken en sinds de thuismatch tegen Zaffelare, gemolesteerd.”

Iedereen is gemotiveerd bij Moerbeke

“Wij genoten tijdens de winterstop van ‘actieve’ rust”, zegt Karim El Bodmossi. “We speelden, vooraleer in winterstop te gaan, nog een oefenmatch tegen Mariakerke, de ex-ploeg van onze nieuwe trainer Marnix Lybaert, en kregen nadien een individueel programma mee. De voorbije week bleek al dat iedereen gemotiveerd is om een betere tweede ronde te spelen. Een nieuwe trainer brengt een nieuwe wind en er worden andere accenten gelegd waardoor we plots andere mogelijkheden ontdekten. We mogen terecht hopen op een betere terugronde en daarmee bedoel ik meer punten, beter voetbal en vooral een betere wedstrijdmentaliteit. Gezien de waardeverhoudingen tussen de ploegen in de reeks, denk ik dat vooral dat laatste ons heel wat punten kan opleveren. In de heenronde gingen de kopjes al te snel naar beneden.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio