VOETBALPROXIMUS LEAGUESV ROESELARE - Carlo Damman (24) verlengt contract met drie seizoenen

“Wil met SV zo hoog mogelijk geraken”

“Wil met SV zo hoog mogelijk geraken”

Carlo Damman (links) is aan zijn vijfde campagne voor Roeselare bezig. Foto: BELGA

Roeselare -

Carlo Damman verlengde zijn contract met drie seizoenen. De nog altijd maar 24-jarige verdediger wordt zo dé routinier op Schiervelde. “Met SV Roeselare wil ik zo hoog mogelijk geraken. Ik ben heel blij met het vertrouwen”, zegt de Deerlijkenaar.

SV Roeselare gelooft in Carlo Damman en het geloof is wederzijds. De rechtsachter, bezig aan zijn vijfde campagne op Schiervelde, is een verstandige kerel. Hij analyseert het spelletje goed, bekijkt het als jonge gast ook op langere termijn én hij staat voor inzet en karakter. Allemaal karaktertrekken die de clubleiders op Schiervelde appreciëren.

“Moest ik me hier niet goed voelen, dan zou ik hier niet blijven”, zegt de verdediger. “Al die jaren ben ik hier correct en respectvol behandeld geweest. Als voetballer doe je alles wat je kunt, maar het is de club die uiteindelijk beslist.”

“Ik ben heel blij met de contractverlenging en ik zal me keihard blijven inzetten voor deze club. Met Roeselare wil ik zo hoog mogelijk geraken.”

Nu waarmaken

De winterstop was heel kort. De spelers kregen enkele dagen vrij en op training legde Dennis van Wijk er de pees op. Na de nul op twaalf tuimelde Roeselare uit de top vier.

“We staan vijfde op vier punten van Lierse”, weet Carlo Damman. “Het ene seizoen is duidelijk het andere niet, maar we moeten het ook niet hebben over vorig seizoen. Nu moeten we het waarmaken. We zullen er samen alles aan doen om de top vier te halen. Dat is de grote uitdaging voor de komende weken. Omdat andere clubs zich versterkt hadden, zouden wij dit seizoen minder goed uit de verf komen. Ik weiger het te geloven. Onze kern is wel sterk genoeg. Alleen zat vorig seizoen alles mee, terwijl we nu in de hoek zitten waar de klappen vallen. Maar veel heeft ook te maken met mentaliteit. Als je blijft verliezen, dan tast dat het vertrouwen aan en heeft dat een invloed op de sfeer in de groep. Dan begin je naar elkaar te kijken en zo beland je in een negatieve spiraal...”

Zondag speelt SV Roeselare in het Koning Boudewijnstadion tegen Union, dat twee punten minder telt. “We trokken een streep onder de vorige wedstrijden. Het duel bij Union betekent voor ons een nieuwe start. Het klopt dat Union voor Nieuwjaar uitstekend op dreef was. Het maakt onze rekening niet. Wij moeten enkel en alleen in onszelf geloven. Bij de pakken blijven zitten is geen optie. Er zijn nog acht wedstrijden en dat betekent dat alles mogelijk blijft.”

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio