VOETBAL2DE AMATEURKLASSEFC GULLEGEM - Trainer Pascal De Vreese blijft en mag de ploeg uitbouwen

“Voor de spelers is het gras aan de overkant niet groener”

“Voor de spelers is het gras aan de overkant niet groener”

Pascal De Vreese hoopt dat zijn team zondag in Bornem komaf maakt met de traditie van buitenshuis heel wat minder te presteren. Foto: BART VANDENBROUCKE

Gullegem / Wevelgem -

Net voor de jaarwisseling geraakten het Gullegemse bestuur en trainer Pascal De Vreese het eens, zetten volgend seizoen de samenwerking verder. “Mijn werk is hier nog lang niet af”, zegt Pascal De Vreese.

FC Gullegem en Pascal De Vreese is een geslaagd voetbalhuwelijk. Het is dan ook geen verrassing dat de samenwerking volgend seizoen wordt verdergezet. De Vreese had wel sportieve waarborgen gevraagd, heeft die wellicht ook gekregen.

“Ik heb geen onmogelijke eisen gesteld. Ik weet dat FC Gullegem niet over het budget van PSG beschikt”, lacht de Gullegemse trainer. “Ik mag verder de ploeg uitbouwen en voor mij is dat voldoende. Nu we zekerheid hebben, kan ik beginnen aan mijn huiswerk. In de eerste plaats praten met de spelers. Wie wil verder meegaan in mijn verhaal, wie wil andere lucht opsnuiven. Ook met eventuele versterkingen ben ik al volop bezig. Ik weet ondertussen wie past in mijn kraam en vooral wie past binnen ons budget.”

Schijnwerpers

“Dat meerdere van mijn spelers zich in de schijnwerpers speelden en mogelijk Gullegem zullen verlaten? Dat risico bestaat. Maar de spelers moeten beseffen dat het gras aan de overkant niet altijd groener is. Daan Debouver, die bij Deinze in de vergeethoek geraakte, is dit seizoen helemaal open gebloeid, heeft het voetbalplezier terug gevonden. Vaak is dat belangrijker dan mooie beloftes en een beter contract.”

Gullegem begint het nieuwe jaar met een verplaatsing naar Bornem. Omdat de rood-witten buitenhuis veel van hun kwaliteiten verliezen, belooft dat weinig goeds.

“Ik heb me al suf gepiekerd, maar vind geen stekende verklaring voor het falen op verplaatsing”, reageert Pascal De Vreese. “Hopelijk kunnen we zondag komaf maken met die kwaaie traditie. Het zal alleszins met een fel gehavende ploeg moeten gebeuren. Daarom ga ik nog niet aan de Klaagmuur staan. Voor de jongeren is het een uitstekende kans om hun naamkaartje af te geven.”

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio