Ook studenten willen dat bekende uitgaansbuurt verkeersvrij wordt

Ook studenten willen dat bekende uitgaansbuurt verkeersvrij wordt

Wanneer ze uitgaan, eten studenten ’s nachts massaal op straat. Dan willen ze niet ook moeten letten op doorgaand verkeer. Foto: fvv

Gent -

Ook studenten willen geen taxi’s of bussen meer in de autoluwe Overpoortstraat in Gent. Dat blijkt uit een enquête bij zeshonderd fuifgangers.

De vragenlijst werd opgesteld en voorgelegd door Horeca Oost-Vlaanderen en de vzw Gentse Tappers. Zes op de tien studenten in Gent geeft aan minstens één keer per week uit te gaan in de Overpoort. Het merendeel geeft daarbij tussen 10 en 30 euro uit.

De belangrijkste bekommernissen van de fuifnummers zijn veiligheid, betaalbaar uitgaan en de buitenbeleving op straat. Lees: studenten willen op straat kunnen feesten, zonder te hoeven op te letten voor doorgaand verkeer. Sinds de invoering van het circulatieplan mogen geen auto’s meer rijden door de Overpoorstraat, maar wel nog taxi’s en bussen.

“Overal in Europa”

Cafébazen ijveren al jaren voor een volledig verkeersvrije Overpoortstraat. “Die tendens zien we ook in andere Europese steden, dus waarom zou het in Gent niet kunnen?”, zegt Tim Joiris, zelf caféuitbater en voorzitter van Horeca Oost-Vlaanderen en Gentse Tappers.

Opvallend: zeven op de tien studenten geven aan ’s nachts te eten tijdens het uitgaan. De meesten tellen daar tussen vijf en tien euro voor neer.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio