Chitir Chicken is open

Wijzelf hebben het nooit beweerd, maar voor Facebookgebruikers was het feit dat er een aantal maanden geleden enkele dagen een bestelwagen van Amadeus ter hoogte van het voormalige RTT-gebouw stond een voldoende reden om te besluiten dat het pand zou omgevormd worden tot een ribbetjesrestaurant. Niet dus. De feiten zijn er nu: sinds vrijdag is Chitir Chicken open. Chitir Chicken is, in België althans, het derde filiaal van de keten, die vanuit Turkije geleid wordt en wereldwijd filialen heeft. De vestigingen in België worden vanuit Gent geleid door Ismail Yuruk, een Turkse Belg, uit Lochristi.

Chitir Chicken is geen klassiek 'kippenrestaurant' en wil ook meer zijn dan een fastfoodzaak. Iets daartussenin. "Daarom gebruiken we de slogan fast en good', met een knipoog naar fastfood, maar ook benadrukken dat de kwaliteit primeert" aldus Ismail Yuruk, vrijdagavond, een aantal uur nadat de zaak in Lochristi opende.

Chitir Chicken is een zaak die werkt volgens het principe van een fastfoodrestaurant: de klant bestelt er aan de toog, krijgt zijn bestelling mee, en neemt plaats aan een tafeltje. En na afloop dumpt de klant de resten zelf in de afvalemmer van het restaurant.

Zoals de naam het laat vermoeden bestaat het aanbod uiteraard uit kip: kippenwings, kippentenders, kippennuggets, Die kan men naar believen met salade, sausen en/of frieten combineren. Er zijn ook een aantal burgers te verkrijgen, waaronder  vooral 'chicken' maar ook één soort beefburger.

In Chitir Chicken zijn 36 zitplaatsen. De binnenhuisinrichting in niet flashy en cool, maar eerder rustig en cosy: "Uit ervaring weten we dat Chitir Chicken vooral een jong publiek aanspreekt, maar we zien ook vaak gezinnen met kinderen" aldus Yuruk, die de vestiging in Lochristi zelf in handen neemt, en er drie werknemers heeft.

"De kruidenmix die gebruikt wordt is samengesteld uit meer dan 40 verschillende soorten, en wordt hier vers gemaakt, en de samenstelling is uiteraard een bedrijfsgeheim" aldus Yuruk, die naast Chitir Chicken ook aan het hoofd staat van een groothandel die tal van pîttazaken in het land belevert. 

De vestiging in Lochristi is na Gent (Overpoortstraat) en Brussel de derde vestiging in België, en zal ook model staan voor andere vestigingen. "We zijn in onderhandeling met een aantal mensen om op nog verschillende plaatsen in België extra vestigingen te openen. Kandidaat-uitbaters zullen hier in Lochristi kunnen komen kijken hoe de zaak er uit ziet en werkt, en we zullen de mensen die in andere vestigingen gaan werken, ook hier opleiden."

Chitir Chicken, Dorp-Oost 2. Naast Taverne Reynaert. Openingsuren op de Facebookpagina Chitir Chicken Lochristi.

.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio