Hart van Holland Talents Cup in Rotterdam

Boussaer en Hesters winnen opnieuw en lonken naar een bonusronde

Boussaer en Hesters winnen opnieuw en lonken naar een bonusronde

Foto: Marc Van Hecke

Het Oost-Vlaamse duo Bryan Boussaer (Tarteletto-Isorex CT) en Jules Hesters (CT VDM-Trawobo) liet een derde dagsucces op rij optekenen en neemt een optie op de eindzege in Rotterdam.

Boussaer-Hesters roerden als eerste de aanvalstrom in de ploegkoers over 35 minuten, het enige nummer op dag drie. Daarna bundelden Arne De Groote en Steven Van Beethoven de krachten met de Nederlanders Yenti Ruijmgaard en Mel Van Der Vekens. Boussaer-Hesters reageerden meteen omdat Ruijmgaard-Van Der Vekens een bedreiging vormden voor de leidersplaats. In de aanloop naar de eerste tussenspurt muisden Bas Ottevanger en Maths Heinderson er vanonder, maar ook zij werden meteen tot de orde geroepen. Boussaer-Hesters zetten een duidelijke meerwaarde om in winst van de eerste spurt. Toen de Duitsers Sebastian Schmiedel-Moritz Augenstein en Nicolas Brandt-Luca Felix Happke een aanval opzetten met Ruijmgaard-Van Der Vekens moesten de Belgen vol aan de bak.

“We dragen het gewicht van de koers en dat is logisch nadat we de eerste twee ritten wonnen”, vertelde Hesters na alweer een ereronde. “Toen drie ploegen ten aanval trokken, keken we even de kat uit de boom, maar er was niemand die reageerde. Of het van niet willen of niet kunnen is, laat ik in het midden. Ondanks een derde dagsucces zijn we nog niet zegezeker. Vorig jaar werd ik ziek in de tweede helft van de zesdaagse en werd het nog nipt.”

“We totaliseren nu 79 punten en dus zit een bonusronde er nog in”, voegt Boussaer en aan toe. “Met een ronde voorsprong en duidelijk meer punten dinsdag aan de finale beginnen, zou mooi zijn. Morgen proberen we in de ploegkoers en scratch, welke ik ga rijden, het puntentotaal aan te dikken. Indien we gevrijwaard blijven van ongelukken moet de eindzege er inzitten.”

De stand na de derde avond

1. BOUSSAER-HESTERS 79 punten

2. Zijlaard-Hoppezak 46

3. Ruijmgaard-Van Der Vekens 36

4. Schmiedel-Augenstein 36

op 1 ronde

5. Brandt-Happke 20

6. Mollerup-Fynbo 20

op 3 ronden

7. Ottevanger-HEINDERSON 19

8. DE GROOTE-VAN BEETHOVEN 9

op 5 ronden

9. Heijnen-Reijtenbagh 0

op 8 ronden

10. Strmiska-Vavrek 0

op 10 ronden

11. Arentsen-Vierhouten 5

op 16 ronden

12. Deguerce-Weiss 0.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.