Zesdaagse Rotterdam - Nederlands weerwerk voor De Ketele - De Pauw die wel leider blijven

Zesdaagse Rotterdam - Nederlands weerwerk voor De Ketele - De Pauw die wel leider blijven

Foto: Marc Van Hecke

Op de derde avond van de 36ste Wooning Zesdaagse Rotterdam toonden Niki Terpstra en Dylan Van Baarle in een volgepakt Ahoy hun tanden. Het Nederlandse duo legde de Belgische leiders De Ketele - De Pauw het vuur aan de schenen.

De korte ploegkoers werd gewonnen door Kreder-Sinkeldam. In de ploegafvalling trokken Terpstra-Van Baarle het laken naar zich toe. Kenny De Ketele kende achter de brede rug van gangmaker Eric Schoefs zijn moment van glorie in de dernyreeks. De grote ploegkoers kende een geanimeerd verloop met veel actie en reactie. Terpstra-Van Baarle deelden tikken uit, maar De Ketele-De Pauw kregen ze niet op de knieën. Eerst Niki Terpstra, na een klapband, en wat later Marc Hester, kwamen ten val. Het gebeurde in de laatste 5’ van de ploegkoers op een ogenblik dat De Ketele-De Pauw de gashendel helemaal opendraaiden maar de wedstrijd even werd geneutraliseerd na de val van Hester. Aan het keerpunt van de zesdaagse lijkt het er steeds meer op dat de strijd om de prestigieuze eindwinst een duel wordt tussen de Belgen en de kloeke Nederlanders, die de ploegkoers wonnen.

“We hadden ons voorgenomen om het de eerste dagen wat kalmer aan te doen”, vertelde De Ketele vooraleer de derde avond opgang werd geschoten. “Op de eerste dag dienden er zich opportuniteiten aan welke we niet konden laten liggen. Eén na één ontploften de tegenstrevers na een pittig begin. Op de tweede dag schreven we eenzelfde verhaal. Terwijl de meesten na een inspanning, lees winstronde, even gas moesten terugnemen, konden wij doorzetten. Een iets gereserveerder manier van koersen moet er voor zorgen dat we de finale aansnijden met een goed gevoel. De buit is nog niet binnen. Terpstra-Van Baarle, gesteund door de massa, en de Spanjaarden blijven te duchten tegenstrevers.”

Na de ploegkoers volgen Torres-Mora Vedri op 6 ronden. Meteen een zorg minder voor De Ketele-De Pauw.

De stand om 23 uur

1. DE KETELE-DE PAUW 107 punten

op 1 ronde

2. Terpstra-Van Baarle 102

op 3 ronden

3. Havik-Stroetinga 82

4. Hester-Morkov 50

op 6 ronden

5. Torres-Mora Vedri 60

6. Kneisky-Thomas 41

op 7 ronden

7. Staniszewski-Pszczolarski 88

8. Asselman-Ligthart 51

9. Beukeboom-Van Schip 41

10. Kreder-Sinkeldam 31

11. Looij-Stöpler 20

op 8 ronden

12. Pieters-Van Zijl 38

op 9 ronden

13. Kluge-Grasmann 58.

Christian Grasmann werd geneutraliseerd na ziekte. Zijn Duitse ploegmakker Roger Kluge werkte enkel de individuele nummers af. Kluge won de tweede dernyreeks.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.