Man doet zelf noodoproep naar de politie: “Ik zit ladderzat achter het stuur”

Een man uit Winter Haven in de Amerikaanse staat Florida heeft op oudejaarsavond zelf naar de politie gebeld om te melden dat hij dronken achter het stuur zat. Het was de sheriff van Polk County zelf die de noodoproep van de bestuurder deelde op Facebook.

Michael Lester belde op oudejaarsavond zelf het noodnummer. Hij vertelde dat hij al de hele nacht dronken rondreed en probeerde aan de kant gezet te worden.

Toen de telefoniste hem vroeg waar hij zich bevond, antwoordde hij: “Ik ben te dronken, ik weet niet waar ik ben.”

Op een gegeven moment zei de bestuurder zelfs dat hij aan de verkeerde kant van de weg reed. Daarop maande de telefoniste hem aan om zijn wagen aan de kant te zetten. “Ik parkeer me hier in het midden van de weg. Ik ga nu iets te eten zoeken. De agenten zullen me wel vinden”, zei hij. En dan hing hij op.

Strafblad

Toen de agenten Lester uiteindelijk aantroffen, bleek dat hij te veel gedronken had en dat hij methamfetamine had geslikt. Hij liet ook weten dat hij de voorbije vier dagen amper geslapen had.

Volgens de sheriff werd de man in het verleden al opgepakt voor rijden onder invloed, vluchtmisdrijf, drugsbezit en het toebrengen van slagen en verwondingen. Zijn arrestatie op oudejaarsavond was een zoveelste toevoeging aan zijn strafblad.

Corrigeer

MEER NIEUWS