Hafsa (30) schrijft mooiste nieuwjaarsbrief van Gent: "Ik wens een jaar met minder harde woorden"

Gent - De 'mooiste nieuwjaarsbrief van Gent' komt dit jaar van de dertigjarige Hafsa El-Bazioui uit de Brugse Poort. Hafsa bracht zondag een nieuwjaarsgroet gebaseerd op een tekening van haar kinderen. "Gent, ik wens een jaar met minder harde woorden. Een jaar met alleen maar liefde."

"Gent, ik wens jou eentje mee suiker, eentje mee vree veel leute, waarin we minder moete neute. Een jaar met veel vriendschap, warmte en liefde. Een jaar met minder harde woorden over de velo en den otto, tussen oost en west, tussen noord en zuid. Tussen jij en ik. Alleen maar liefde, een schuun vooruitblik."

"Beeld je in dat we blij worden op een dag met veel sneeuw en dat we met sneeuwballen zouden gooien, niet met beschuldigingen over het strooien. Stel je voor dat we 2018 zouden kunnen zien door de ogen van een kind, dat verwonderd is om al het waardevols dat ons verbindt. Geen ruimte voor de kilte die ons verblindt."

Het is een stukje uit de brief die Hafsa El -Bazioui zondagochtend voorlas aan een honderdtal aanwezigen in café Missy Sippy in Gent. Het verkiezen van de 'mooiste nieuwjaarsbrief van Gent' is stilaan een traditie geworden. Tijdens het maandelijkse debatcafé Speakers Corner worden alle Gentenaars uitgenodigd om hun nieuwjaarsbrief te komen voorlezen.

Zingen, poëzie, een tekst... Alles mag. Nadat iedereen zijn brief heeft gelezen kiest een jury onder leiding van oud-burgemeester Frank Beke de drie mooiste brieven uit. Dit jaar was de hoofdprijs voor Hafsa El-Bazioui uit de Brugse Poort, die haar nieuwjaarsbrief opdroeg aan haar twee kinderen, Yanis (7) en Sami (4).

"Mensen zijn verschillend, jong en oud. Maar we zijn allemaal op zoek naar liefde en erkenning, dat hebben we gemeenschappelijk, ook in moeilijke tijden", zegt Hafsa. "Ik ben in Gent geboren. Het is een heel mooie en verdraagzame stad. Maar ook in Gent hoor je de laatste tijd toch wel wat minder mooie woorden."

"Er is in 2017 veel gebeurd. Er is veel onvrede bij de mensen, ook door het circulatieplan. Dat laat ons soms vergeten dat we allemaal mensen zijn en dat we liefde kunnen geven."

"En dan denk ik: hoe kunnen we mensen dichter bij elkaar brengen? Hoe kunnen we mensen verzoenen? Teruggrijpen naar het gemeenschappelijke is een manier om mensen dichterbij elkaar te brengen. Door dat te tonen, kunnen we dichter bij elkaar komen, ook al hebben we niet dezelfde visie."

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio