Bezoekcijfers kerstmarkt vallen tegen: “Mensen bleven massaal thuis”

Bezoekcijfers kerstmarkt vallen tegen: “Mensen bleven massaal thuis”

Door het slechte weer vielen de bezoekcijfers voor de kerstmarkt dit jaar tegen. Foto: sbr

Roeselare -

Het was geen voltreffer dit jaar, de kerstmarkt in Roeselare. Vooral het eerste kerstshoppingsweekend viel zwaar tegen door de extreme weersomstandigheden.

“De weergoden waren ons dit jaar niet goedgezind. Er was een pak minder volk. Dat een shoppingzondag vollédig in het water valt, dat heb ik toch nog niet vaak meegemaakt. Nee, het was geen topjaar”, zegt een ontgoochelde Alex Leupe, centrummanager van vzw Shopping & Centrum Roeselare. “Het eerste weekend was zeer slecht. Naast de zware sneeuwval hadden we ook de rest van de maand dat vuile herfstweer, dat eeuwige grijs, regen, wind, storm... De mensen werden in de media aangeraden om thuis te blijven en hebben dat ook massaal gedaan. Maar hoe zou je zelf zijn?”

Maar Alex is vooral blij dat ze van nog erger gespaard bleven. “We zijn al blij dat we geen schade hadden aan ons materiaal. In andere steden kampten ze met omgewaaide chalets en ingestorte tenten”, zegt Leupe. “Met vandalisme hebben we dit jaar niet te maken gehad. Er zijn wel een tweetal akkefietjes geweest, zoals geweten, maar daar bleef het bij.”

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio