Iserbyt niet blij met onsportief manoeuvre van tegenstander in Leuven

In een veldrit wordt er al eens een deur professioneel dichtgedaan. Het hoort bij de sport. Maar wat Gianni Vermeersch zijn West-Vlaamse gouwgenoot Eli Iserbyt lapte, kon volgens de topbelofte van Marlux-Bingoal niet door de beugel.

Iserbyt uitte zijn ongenoegen via een tweet. Daarin zie je beelden van hoe Vermeersch in een technische maar vooral smalle passage opzettelijk zijn voet zet om Iserbyt het passeren te beletten. Onsportief? Zoals gezegd, in het veldrijden gaat de deur wel eens toe. Maar het manoeuvre van Vermeersch is net iets te opzichtig. Iserbyt maakt zich ook terecht druk in het feit dat Vermeersch hem lijkt op te wachten alvorens de deur dicht te doen. “Inhouden, stampen en door”, twittert Iserbyt.

 

 

Uiteraard is dit slechts een momentopname en weten enkel de renners of er eerder op de wedstrijd al een akkefietje is geweest tussen beiden. Maar sportief is het zeker niet wat Vermeersch hier doet.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.