VOETBAL2DE AMATEURKLASSESV BORNEM - FC Gullegem 0-1

Laurenz Simoens bezorgt Gullegem tweede uitzege

Laurenz Simoens bezorgt Gullegem tweede uitzege

Laurenz Simoens (rechts) moet Arnold Mulume laten gaan. Foto: GMAX

Gullegem / Wevelgem -

Aan een goal van Laurenz Simoens net na de rust had FC Gullegem gisteren genoeg om met de drie punten te gaan lopen in Bornem. “Een belangrijke treffer, maar vooral een belangrijke overwinning”, lachte de doelpuntenmaker.

Wie zei daar dat Gullegem op verplaatsing niet kon winnen? Op bezoek bij hekkensluiter Bornem gingen de jongens van trainer Pascal De Vreese met drie gouden punten lopen. Het was Laurenz Simoens die net na de pauze het enige doelpunt van de wedstrijd scoorde.

“Hoeveel doelpunten ik dit seizoen al op mijn teller heb? Drie of vier, denk ik, maar ik houd dat niet bij”, zei de ex-speler van Cercle Brugge. “Belangrijker dan mijn doelpunten zijn de punten die we pakken. Een echte afwerker ben ik nooit geweest en zal ik ook nooit worden. Daarvoor werk ik te veel in dienst van de ploeg. Uiteraard is het leuk om te scoren, maar ik geniet evenveel van een beslissende assist.”

Extra prikkel

Laurenz Simoens is goed bezig. Ook voor Nieuwjaar mochten zijn prestaties gezien worden. “Het is geestig als anderen mijn prestaties naar waarde schatten, maar daarom ga ik nog niet op mijn lauweren rusten. Integendeel, voor mij is het een extra prikkel om nog een tandje bij te steken.”

Bornem heeft ondertussen klacht neergelegd omdat Gullegem op sneeuwzondag 11 december te laat op de afspraak arriveerde. “Dat hebben wij ook gehoord”, reageerde Laurenz Simoens. “Wij hebben ons daar niets van aangetrokken en een sterke collectieve prestatie neergezet. Die klacht zal wellicht zonder gevolgen geklasseerd worden. Tenslotte was het een zaak van overmacht. We hebben voldoende op tijd Bornem ingelicht dat we wegens een ongeval op de weg iets te laat ter plaatse zouden zijn.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio