Rotterdam krijgt droomduel tussen Belgisch en Nederlands koppel, slotdag wordt een heksenketel

Rotterdam krijgt droomduel tussen Belgisch en Nederlands koppel, slotdag wordt een heksenketel

Foto: Photo News

Kenny De Ketele en Moreno De Pauw mengden zich vandaag niet echt in de debatten. De tijdens de eerste twee dagen opgebouwde voorsprong is na zondagavond iets kleiner, maar blijft wel geruststellend.

Wim Stroeringa won de dernyreeks voor Moreno De Pauw. In de ploegenafvalling trokken Looij-Stöpler in een Nederlands duel met Terpstra-Van Baarle het laken naar zich toe. Met nog twee dagen te gaan, hebben De Ketele-De Pauw een duidelijke puntenvoorsprong. Terpstra-Van Baarle blijven in de running voor de oppergaai, maar zullen moeten aanvallen. In een uitverkocht Ahoy wordt het zeker op de slotdag een heksenketel.

In de ‘Hart van Holland Talents Cup’ was er een vierde dagsucces op rij voor Boussaer en Hesters in de ploegkoers. In de scratch trok de Nederlander Maikel Zijlaard het laken naar zich toe voor Bas Ottevanger. Boussaer eindigde vijfde en dat volstond om een bonusronde te pakken. Met één ronde voorsprong en veel meer punten dan de rest beginnen Boussaer en Hesters aan de laatste twee avonden.

De stand zondagavond

1. DE KETELE-DE PAUW 147

op 1 ronde

2. Terpstra-Van Baarle 129,

op 3 ronden

3. Havik-Stroetinga 125,

op 4 ronden

4. Hester-Morkov 62

op 5 ronden

5. Torres-Mora Vedri 96

6. Kneisky-Thomas 84

op 6 ronden

7. Staniszewski-Pszczolarski 139

8. Asselman-Ligthart 72

op 7 ronden

9. Kreder-Sinkeldam 66

op 8 ronden

10. Beukeboom-Van Schip 69

11. Pieters-Van Zijl 58

12. Looij-Stöpler 52

op 9 ronden

13. Kluge-Grasmann 105.

Christian Grasmann, die twee dagen geneutraliseerd was na ziekte, hervatte met Roger Kluge. Het Duitse duo won de klassementswedstrijd.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.