-

Laurens Sweeck op weg naar team van Timmy Simons

Laurens Sweeck op weg naar team van Timmy Simons

Foto: BELGA

2018 is nog maar pas begonnen en de eerste transfer voor 2019 is al een feit. Laurens Sweeck begint volgend seizoen nog bij Era-Circus, maar gaat dan naar Pauwels Sauzen-Vastgoedservice. Een toptransfer voor het team van Geert Vanhoof en Timmy Simons.

Het contract van de 24-jarige Laurens Sweeck, die dit seizoen al drie keer won (in Neerpelt en twee kleinere Amerikaanse crossen in Iowa en Las Vegas), loopt op 1 januari 2019 af bij Era-Circus, dus wordt nu al gestreden voor zijn handtekening. Het lijkt erop dat Geert Vanhoof, samen met Club Brugge-voetballer Timmy Simons teammanager van Pauwels Sauzen-Vastgoedservice, aan het langste eind zal trekken. “Ik heb er een goed gevoel bij, maar hij heeft nog niet getekend. We moeten een topper aantrekken, want die missen we na het vertrek van Wout van Aert.”

Jens Adams, de Tsjechische kampioen Michael Boros en de afscheidnemende Rob Peeters zijn nu de profs in het team. “Jens en Michael rijden ook volgend seizoen in het team, zij liggen nog onder contract. En we gaan ook praten met beloften Yannick Peeters (zoon van Wilfried, nvdr.) en Sieben Wouters, die volgend jaar overstappen naar de elite.”

Bij Era-Circus wilden ze niet reageren op het nieuws. “Geen commentaar”, aldus de broers Christophe en Philip Roodhooft. Vraag is hoe het verder moet met dat team als de kopman vertrekt. Sponsor Circus is ook al sponsor van het topteam van de broers Roodhooft: Corendon-Circus, met de broers Van der Poel en Tom Meeusen. Misschien is een fusie met hun derde team, Steylaerts-Betfirst, een optie.

Corrigeer